JAGODINSKA SKUPŠTINA DALA JEDNOGLASNU PODRŠKU VUČIĆU

0

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković rekao da se odluka donosi „za rešenje problema između Srba i Albanaca, kojim bi se postigao trajan mir između ova dva naroda

Na predlog predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, odbornici Skupštine grada Jagodine jednoglasno su na današnjoj sednici usvojili odluku o pružanju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu, koji se odnose „na rešavanje problema Kosova i Metohije, uz posredovanje EU, kojim bi se postigao trajni mir između dva naroda“.

– Imajući u vidu da ovo nije partijsko, već državno i nacionalno pitanje, Skupština grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika Vučića i svoje države. On vodi racionalnu i mudru državnu i nacionalnu politiku u veoma teškim i nasleđenim okolnostima, pa mu dajemo bezrezervnu podršku za učešće u pregovorima – stoji u odluci koju je potpisao Marković.

Obrazlažući predlog, on je rekao da se odluka donosi „za rešenje problema između Srba i Albanaca, kojim bi se postigao trajan mir između ova dva naroda, za zaštitu srpskog i drugog nealbanskog naroda od fizičkih i napada na njihovu imovinu, za zaštitu sveštenstva i imovine Srpske pravoslavne crkve, za zaštitu postojeće i povratak uzurpirane imovine Srba i drugih nealbanaca, koja je uništena i oteta od 1999. godine do danas, što se odnosi na privatnu, državnu i društvenu imovinu, za ostvarivanje prava i adekvatnih bezbednosnih i drugih uslova za povratak raseljenih lica, koja to žele, na svoja ognjišta, za formiranje Zajednice srpskih opština, za rešenje koje omogućava pun ekonomski, socijalni i drugi razvoj kao i za sva ostala pitanja za koja predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da će od njih u budućnosti imati koristi Srbija, njeni građani i Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji“.

Planiran iznos sredstava budžeta za tekuću godinu u iznosu od 2.896.482.062 dinara povećava se na 2.959.051.810 dinara, odnosno za 2,16 odsto, a ukupno planirana sredstva iz ostalih izvora finansiranja budžeta u iznosu od 303.426.536 dinara povećavaju se za 3,55 odsto i iznose 314.206.253 dinara, navodi se u odluci o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Jagodine za tekuću godinu, koja je takođe usvojena na današnjoj sednici.

U okviru programa „Organizacija saobraćaja i saobraćajna infrastruktura vrši se povećanje za 12.000.000 dinara, dok je za uređenje stambenih blokova i parkova izvršeno povećanje sredstava za 10.000.000 dinara.

Odbornici su usvojili i program privrednog razvoja grada Jagodine za tekuću godinu, kojim se kao prioriteti privrednog razvoja grada Jagodine navode investicioni projekti u proizvodnom sektoru, koji nemaju negativan uticaj na životnu sredinu, a čijom realizacijom se povećava broj zaposlenih. Privlačenje novih investicija ostvarilo bi se kroz promociju postojećih industrijskih zona, kao i kroz podsticanje i jačanje javno privatnog partnerstva, što bi dovelo do stvaranja povoljne poslovne klime.

Na sednici je za direktora Zavičajnog muzeja u Jagodini imenovan Srboljub Miletić, diplomirani pravnik iz Jagodine, dok je za v.d. direktora Istorijskog arhiva „Srednje Pomoravlje“, na najduže godinu dana, imenovan mr Dejan Tanić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime