VLASNIK ZAPALJENOG ,,KNEZ PETROLA“ BIO TEMA ,,INSAJDERA“

0

– Neko u Jagodini ne želi da mi otvorimo pumpu! Podatke sam dao inspektorima. Policija nam je dodelila obezbeđenje, jedna patrola će stalno motriti na pumpu. Ipak, nadam se da će razbojnici i nalogodavac uskoro biti uhapšeni, jer ovakvi incidenti podsećaju na devedesete, iz kojih smo odavno izašli-kaže vlasnik pumpe ,,Knez petrol“ koju su zapalili nepoznati počinioci pre tri dana, Srđan Knežević.

srdjan kneyevic kurirČetvorica maskiranih razbojnika upala su oko tri sata posle ponoći na pumpu „Knez petrol“, čije je svečano otvaranje bilo zakazano za 1. novembar. Razbojnici su izašli iz sivog „audija“ i odmah napali čuvara pumpe S.S. (20). Pošto su mu zapretili i ostavili poruku, iz automobila su izvukli dve kante sa benzinom, polili i zapalili dizalicu, unutrašnjost pumpe i aparate za točenje. Nakon toga razbojnici su pobegli.Policija još traga za počiniocima koji su, da je pumpa bila puna goriva, mogli da izazovu tragediju po stanovništvo koje živi u ovom delu Jagodine.

Firma ,,Knez Petrol“ bila je tema jedne od emisija Insajder – patiotska pljačka. Ovako Insajder govori o Kneževiću.

,,Protiv Srđana Kneževića, vlasnika firme „Knez Petrol“ , čija cisterna pod pratnjom MUP-a prevozi gorivo na Kosovo, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 2007. godine podiglo optužnicu. Označen je tada kao član takozvane „naftne mafije“ jer je, kako se navodi, zloupotrebio sužbeni položaj tako što je petrolej prodavao kao dizel D2. Na taj način se grupa oslobađala akciza, pa se na razlici u ceni pravila ogromna zarada.

U međuvremenu, doneta je prvostepena presuda i Knežević je osuđen na dve i po godine zatvora, istraživao je Insajder 2012. godine. Intervju koji su novinari Insajdera uradili sa Kneževićem možete pročitati ovde:

http://www.b92.net/insajder/arhiva/arhiva.php?nav_category=1478&nav_id=647874

 

foto Kurir

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime