RADIKALI TRAŽE DA SE ZAUSTAVI UBIJANJE ŠEŠELJA

0

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS) protestovali su danas ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu tražeći bezuslovno i momentalno puštanje na slobodu njihovog lidera Vojislava Šešelja iz pritovora tribunala u Hagu u kome se nalazi 12 godina.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović istakao je, pred oko 200 okupljenih članova i simpatizera, da su oni tu danas da upozore da neće sedeti skrštenih ruku dok Haški tribunal ubija Vojislava Šešelja.

Šarović je istakao da se Šeselj 12 godina nalazi u Haškom tribunalu, da je pet godia čekao na početak suđenja, a da je pre tri godina okončan postupak protiv njega.

„Nema naznake da li će i kada biti doneta presuda. Da je Haški tribunal imao dokaza on bi do sada već bio osuđen“, istakao je Šarović.

Prema njegovim rečima, Šešelj je ispunio obećanje koje je dao uoči odlaska, a to je da će da uništi Haški tribunal.

Pozivamo Haški tribunal da bez odlaganja i u najkraćem mogućem roku dozvoli da srpski tim lekata poseti Šešelja u Hagu“, rekao je Šarović podsećajući da je Šešeljevo zdravstveno stanje jako ozbiljno.

Ispred kancelarije Haškog tribunala nalazio se veliki broj policajaca i barikada kojom su oni obezbeđivali tu zgradu.

„Ako ne ispunite naš zahtev mi ćemo onda rušiti blokadu, pa ako hoćete hapsite nas“, kazao je Šarović.

Funcionerka SRS Nataša Jovanović istakla je da je Šeselj ispunio svoj zadatak i „razbio Haški tribunal u paramparčad“ i zatražila bezuslovno i momentalno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja.

Na čelu kolone na današnjem protestu radikali su nosili transparent na kome je pisalo „Zaustavimo ubijanje Vojislava Šešelja“.

Od funkcionera SRS-a na protestu su bili Božidar Delić, Zoran Krasić, Vjerica Radeta. Sa razglasa su puštane pesme među kojima „Sprem’te se sprem’te
četnici“, a okupljeni su uzvikivali „Živeo Šešelj“, ali i uvrede na racun premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Skup, koji je obezbeđivalo dosta policajaca, prošao je bez incidenta.

izvor Tanjug, foto Tweeter

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime