VLADO GEORGIEV: NE TRAŽITE „IZVINI“ ZA BRAMERCA I DA PODRŽIM NATO

0
Vlado Georgijev Georgiev intervju Beograd 1204 2014 Foto: Petar Milosevic

Pošto se kantautor Vlado Gergiev oštrim rečima na Tviteru obratio glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu zbog datuma izricanja presude Radovanu Karadžiću, naišao je na takođe oštre kritike jednog dela javnosti. Danas je na svom Fejsbuk profilu objavio pojašnjenje u „Otvorenom pismu grupi hejtera sa tvitera (Braniteljima Serža Bramerca)“:

vlado georgiev

„Imam potrebu da se obratim ljudima koji nisu kao vi i koji za razliku od vas razmišljaju. Baš zato ću se prvo obratiti vama-hejterima i staviti tačku na vaše ostrašćene komentare.

To što sam opsovao Bramerca koji je unaprijed zakazanim terminom presude(u koju ne ulazim niti sam je pominjao, ali vi jeste)na godišnjicu Nato bombardovanja SR Jugoslavjie(Srbije i Crne Gore) smatram prstom u oko nama koji smo bombardovani te 1999.godine 78 dana. Civile i žrtve kao i svu štetu i kontaminaciju neću navoditi, imate sve podatke na internetu.

Bilo kakvu presudu i bilo kome mogao je objaviti bar dan ranije, ako ne i prije pet godina. Nije morao na godišnjicu bombardovanja, kada ljudi plaču za svojim bližnjima koji su tada poginuli. To sam lično doživio kao veliku uvredu i poniženje, kao neko uriniranje po Srbiji. Samim tim rekao šta bi bila i moja želja, da isto tako uriniram i po tom Bramercu. Nikoga nisam ni pomenuo, ali vi jeste. Ostršćeni i ksenofobični.

No, ksenofobija koja očigledno jako lijepo uspijeva na balkanskim prostorima, kao i žito na dobroj njivi je upravo ono što će sve šoviniste i ostrašćene budale uvijek vraćati unazad.
Bolje gajite ljubav i voće. Od toga ćete sigurno imati blagodeti. Ne gajite mržnju i ne odgajajte djecu u tom duhu. Tako će loše biti svima.

E, sad kad sam stavio tačku na raspravu sa hejterima, obratio bih se i ostalim, normalnim ljudima.

Ne dozvolite da vas kontra-informacije i spinovi obojeni nacionalizmom obuzmu. Ja kao hrišćanin volim svakoga i imam ljubav za svakoga. Siguran sam da tako misle svi dobri ljudi, čitali Kuran ili Bibliju.

Ako je bilo ko pomislio da sam išta rekao protiv BiH, meni nije teško reći da nije tako, jer nije tako i nikad nije ni bilo niti će biti. Ako neko misli da ja trebam zbog nesporazuma reći „izvini“, reći ću.

Izvinite. Izvinite svi koji ste me pogrešno shvatili.
Izvinite svi koji ste Bramerca i mene povezali sa BiH na bilo koji način.
Moja izjava je bila isključivo na relaciji Bramerca i Srbije i Crne Gore. Na godišnjicu bombardovanja.

Ali ne tražite da kažem: „izvini za Bramerca“ i ne tražite da podržim Nato i da zaboravim skolništa, sirene, srušene puteve, mostove, zgrade, vozove, ljudske živote…to nemojte.

samo iskreno

Vlado Georgiev“

Prethodni tekstZRENJANIN: NAGRADA PUBLIKE UMAKLA ZA DLAKU, ALI NIJE SRAMOTA IZGUBITI OD BOLJIH
Sledeći tekstĆURPIJA: BROJ 4 – DEMOKRATSKA STRANKA – GORAN PETROVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime