ZRENJANIN: NAGRADA PUBLIKE UMAKLA ZA DLAKU, ALI NIJE SRAMOTA IZGUBITI OD BOLJIH

0

Upravnica Narodnog pozorišta “Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, Ivana Kukolj Solarov rekla je da je njihova predstava „Prs’o“ vodila do samog kraja s ocenom 4,75 ali je „Klaustrofobična komedija“ poslednjeg dana Festivala Dani komedije dobila jednu od najviših ocena ikada – 4,83. Solarov je čestitala pobednicima i istakla da nije şramota izgubiti od Zvezdara teatra.

„Čast i zadovoljstvo je što smo se našli u tako jakoj konkurenciji i jer smo imali izuzetno visoku ocenu publike. Ocena publike je veoma važna, jer ako vas publika ne voli, ništa niste uradili. Mnogo nam znači jer smo bili blizu. Međutim, ne odlazimo praznih ruku, naš glumac Jovan Toročki dobio je nagradu za najboljeg epizodnog glumca, za ulogu Žorža. Komedija je ozbiljan žanr, a za nas je značajno da je selektor došao i pogledao našu predstavu“ rekla je upravnica Narodnog pozorišta u Zrenjaninu.

Ona je takođe istakla da se pozorišta van Beograda nekada nalaze u neravnopravnom položaju, ali da to nije čudno.

„Glumci beogradskih pozorišta su poznatiji, atraktivniji, publika ih gleda u filmovima i tv serijama, što je u samom startu prednost. Međutim, Zrenjanin ima dugu tradiciju 176 godina pozorišnog života i 70 godina rada profesionalnog pozorišta“ dodala je Solarov.

Glavne nagrade na 45.Danima komedije odnela su pozorišta – Jugoslovnsko dramsko pozorište Beograd, Zvezdara teatar i Narodno pozorište Beograd. Kompletan spisak dobitnika možete pogledati OVDE.

FOTO listzrenjanin

Prethodni tekstSUKOB RUDARA I MINISTRA ANTIĆA
Sledeći tekstVLADO GEORGIEV: NE TRAŽITE „IZVINI“ ZA BRAMERCA I DA PODRŽIM NATO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime