UŽIČANI NASMEJALI JAGODINU – OCENA 4,45

0

Predstava „Odumiranje međeda“ po tekstu Branka Ćopića, u režiji Nemanja Ranković a u izvođenju Narodnog pozorišta Užice, dobila je ocenu publike 4,45. Predstava je nasmejala jagodinsku publiku što je pokazala i dobra ocena na kraju.

Večeras publika Dana komedije može videti glumce Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca koji će izvesti predstavu „Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera“ Milana Jelića, reditelja Marko Misirača.

Jelićev tekst pisan sedamdesetih godina dvadesetog veka osvetljava temu frustracije pojedinca koji ne može adekvatno da odgovori na očekivanja zajednice. Jelić kroz sočan, bezazlen, skoro petparački jezik, stvara svet koji živi u limbu između sela i grada, svet koji stalno gladuje hraneći se palanačkim duhom koji bdi i preliva se preko granica vremena.

U adaptiranoj verziji teksta upoznajemo Jelisavetu, Milovana, Velinku i Zoru, komšije u malom periferijskom naselju, smeštene u vreme koje može biti iza i ispred nas. Jelisaveta, nežna duša koja sanja o cveću i moru, zatvorena u periferijski kućerak s pogledom na zid, iznenada se zaljubljuje u molera Milovana koji joj ljubav uzvraća. Uz Velinku i Zoru, Jelisavetine budalaste komšinice koje je špijuniraju, tračare i iskorišćavaju, pratimo prvu godinu bračnog života Jelisavete i molera Milovana…

foto Nenad Đukić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime