ĆUPRIJA: ODLUKOM SUDA PONIŠTENA SMENA PREDSEDNICE SKUPŠTINE DRAGANE JOVANOVIĆ

0

Presudom Upravnog suda U br. 11447/13 od 04.02.2016 god poništeno je rešenje Skupštine opštine Ćuprija kojim je dana 21.06.2013 god., razrešena Dragana Jovanović (odbornik GG Ravanica Ćuprija) sa mesta predsednika Skupštine opštine Ćuprija.
U presudi je obrazloženo da je postupak smene Dragane Jovanović nezakonito sproveden, da niije bilo ni jednog razloga za njenu smenu, a ni za sednicu po hitnom postupku. Posledica poništaja je da sve se vraća u pređašnje stanje, a Skupština opštine mora opet da odlučuje o predlogu za razrešenje Dragane Jovanović od 21.06.2013 god,
CUPRIJA-Dragana-Jovanovic„Akteri nezakonitog postupanja predvođeni  tada odbornikom Ninoslavom Erićem i odbornicima iz njegove  bivše GG Morava grad ,sa odbornicima URS i PUPSa nezakonito su sazvali sednicu po hitnom postupku. Ova presuda je nepobitan dokaz nezakonitog postupanja Ninoslava Erića koji je na mesto predsednika opštine Ćuprija došao nezakonitom smenom predsednika Skupštine opštine Dragane Jovanović. Nezakonito su postupili i svi odbornici URSa ,PUPSa i DSa koji su izneverili svoje birače i dali glasove birača zarad funkcija i radnih mesta. Danas je Dragana Jovanović predala zahtev Skupštini opštine Ćuprija -svim odbornicima za izvršenje presude ,
Epilog sledi. Ne očekujemo da će odbornička  većina postupiti zakonito jer se radi o odbornicima kojima za ove 3 godine vršenja vlasti primena zakona nije bila sveta uprkos položenim odborničkim zakletvama. Presuda Upravnog suda dokazuje nepobitnu činjenicu da sudovi sude po zakonu i kontrolišu rad javne uprave ,da sudovi štite zakonitost i pravnu sigurnost i da prava građana moraju biti priznata i ostvarena. Odbornici SO Ćuprija koji su postupali na nezakonit način i izglasali rešenje koje je Upravni sud poništio dužni su da u ponovljenom postupku poštuju načelo obaveznosti postupanja po presudi“ navodi se u saopštenju GG „Ravanica“ u Ćupriji.

DRAGANA JOdbornici GG Ravanica Ćuprija u Skupštini opštine Ćuprija su Dragana Jovanović, Atanasije Stojiljković, Miroslava Zdravković, Miodrag Jovanović, Dragana Mitrović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime