USKORO PROLEĆNE TEMPERATURE!

0

Za vikend nas očekuje otopljenje sa kišom, a od ponedeljka prave prolećne temperature!

Meteorolog Časlav Stanojević kaže da nas za vikend očekuju slabe kiše, ponegde i susnežica, ali da će temperature bez obzira na oblačnost biti u plusu.

-Od vikenda temperature će početi da rastu. Biće oblačno, a negde će padati slaba i umerena kiša. Na planinama se očekuje slab sneg. U narednih 20 dana očekuje se veoma toplo za ovo doba godine. Neće biti velikih hladnoća, biće stabilno toplo vreme sa dosta sunčanih intervala. Od 20. januara očekuje nas epizoda sa slabim padavinama, ali sa temperaturom u plusu. Nakon dva dana slede nam dnevne temperature iznad 12 stepeni. Topli dani očekuju i ostatak Evrope, kaže Stanojević.

Prema njegovim rečima i početak februara biće topao, a hladno vreme se ne očekuje ni na dalekom severeoistoku Rusije.

-Nema jake zime u Evropi ako je Rusi ne pošalju. Ovaj deo zime je prema temperaturama sličan onom iz 1993. godine, kada smo imali blagu zimu. Takvo vreme pogoduje razvoju pšenice i drugih poljoprivrednih kultura. To je dobra vest i za putare, jer neće čistiti sneg, kaže ovaj meteorolog.
Dakle, Srbiju očekuje uglavnom sunačano, stabilno vreme, sa veoma slabim mrazevima i dosta sunčanih perioda sve do 20. januara, a do kraja meseca temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine i tako će biti u celoj Evropi. U Italiji, Španiji i Grčkoj se očekuje još toplije vreme, upozorava Stanojević.
Prema prognozama svetskih centara (Britanija, Nemačka, Rusija) ali i našeg meteorološkog centra za dugoročnu prognozu, toplo vreme potrajaće i u februarau, a hoće li se vratiti zima za sada se još pouzdano ne zna.

24sata

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime