KAPITEN CBETKOVIĆ IDE IZ KLUBA, JAGODINA TUŽILA ZVEZDU!

0

Rukovodstvo jagodinskog superligaša napravilo je spisak igrača koji mogu već u ovom prelaznom roku da napuste klub i potreže sredinu gde će nastaviti karijeru.
-Na tom spisku su dosadašnji kapiten Ivan Cvetković, zatim Dajan Šimac, Filip Arsenijević, kome je istakeo ugovor i sa nim nećemo obnoviti saradnju, Ognjen Ožegović, treći golman Petar Jokić i Fredi Adu. Tu takozvanu trasfer listu smo napravili uz saglasnost Sime Krunića, šefa strčnog štaba. Na ovaj način pokušaćemo da podmladimo i osvežimo tim. Jer, reč je o igračima, izuzimajući Ožegovića, koji imaju preko 30 godina. Ovim igračima smo pre odlaska na odmor saopštili da mogu da potraže movu sredinu gde će nastaviti igaču karijeru, kaže na početku razgovora Goran Milanović, predsednik jagodinskog superligaša.
Živanoviću je istakao ugovor?
-Živanoviću smo dali ponudu pod kojim uslovima možemo da produžimo ugovor. Ona je na nivou ugovora ostalih štopera. Ukoliko prihvati te uslove, nastavićemo sardanju, u suprotnom rastaćemo se jer nemamo vremena da čekamo nikoga. Inače, on je povredje još u maju mesecu. U medjuvremenu je opriosao ukrštene ligamente i trenutnbo se uspešno opravlja. Medjutim, potrebno je vrfeme da se vrati u formu a pitanje da li će u tome imati uspeha.
Šta je sa El Monirom?
-Od njegovog povratka u Jagodinu izgleda nema ništa. On ne može da dobobije papire i na njegove usluge ne možemo da računamo. Otiša da se ženi. Inače, na poziciji levog beka imamo Ivna Aleksića, koji će zvanično pstati naš član već na početku prelaznog roga, i Sladjana Mijatovića, kao i Aleksandra Filipovića ukoliko ne ode u inostranstvo.
Nemanja Arsenijević tokom jesenje sezone nije pružao partije kako se to od njega očekivalo?
-Sa Nemanjnom Arsenijevićem imamo ugovor, on je tu. Ukoliko Đurić ode on će biti tu da pravi konkurenciju za mesto pleja. Lično smatram da on može mnogo bolje i više da pruži a prilika za to biće prolećne sezona i takmičenje na dva fronta.
Šta je sa golmanom Djuričiće, on je zašao u četvrtru deceniju života?
-Mi za ulogu golmana imamo Nikolu Perića, aktuelnog golmana mlade reprzentacije Srbije i Djordja Nikolića. Šta ako se neko od njih povredi? Kod imena Anjdelka Djuričića stavio sam znak pitanja. Na njega računamo sve dok ne pornađeno neko drugo rešenje. U svakom slučaju moramo da imamo tri golmana.
Pojačanja?
-Doveli smo mladog golmana već spomenutog Djordja Nikolića iz Partizana, inače reprezentazivca Srbije, igrača do 18 godina starosti.Iiz madjarskog Videotona dolazi Uroš Nikolić, kojeg ćemo predstaviti ovih dana. Reč je o zadnjem veznom igraču koji je prošao omaldinsku školu Partizana. Inače, igrao je u omaldinskoj reperezantcaiji Srbije sa Ninkovićem i Lazarom Markovićem. On bi trenbalo da bude zamena za dosadašnjeg kapitena Cvetkovića.
Da li će dolaskom ova dva igrača biti staljena tačka na predsojeći prelzni rok?
-Ne, planiramo da odvedemo još dva kvalitetna pojačanja i to za pozicije pleja i zadnjeg veznog. Nadam se da ćemo taj posao završiti do 29. januara kada se fudbaleri Jagodine sele u Antaliju.
Najboljem imu biće priključeno nekoliko igrača iz omladinskog pogona i filijale.
-Na pripreme dolaze dva kadeta Marko Bačanin i Marko Mirakilo. Priključili smo i dva omladinca Miladina Vujoševića, koji je već bio sa prvim timom, i Nemanja Milošević, takodje talentovani Jagodijnac koji igra desnog napadača. Iz naše filijale Tabana 1970 priključili smo četiri igrača: desnog beka Aleksandra Varjačića, desnog spoljnog napadača Dejana Stemenkovića i napadeče Mladena Stoiceva i Nikolu Arsića koji su već bili na pripremama sa prvim timom Jgaodine. Na taj način nastavljamo sa prksom da te igrače držimo blizu prvog tima. Od njih zavisi ko će od nih otići na pripreme u Antaliju.
Špicevi ostaju u Jagodini?
-Jovančić i Šunjar činiće tandem naisturenijih napadača. Inače, najverovatnije igračemo sa dva napadača. Jovančić će prvi put sa nama proći kompletne pripreme zdrav što nije bio slučaj protekle jeseni a Đorđe Šušnjar je počeo da daje golove i od njega očekuem da eksplodira u prolećnoj sezoni. Ta dva napadače biće udarni tamndem u srpskom fudbalu.
Cilj Jagodine je podmladjivanje ekipe?
-To je neki plan. Da li ćemo u tome imati uspeha, ostaje da vidimo. Cilj nam je da što više maldih igrača približimo prvom timu, kao što smo jesenas uradili sa Igorom Ivanovićem. Imaćmo mladji i kvalitniji tim. Za igrače starije od 25 godina niko ne pita, oni su samo tošak. Podmnladjivanje tima radimo uz dogovor sa šefom stručnog štaba. Ispoštovali smo sve njegove želje i ideje, kaže na kraju razgovora Goran Milanović.
Z. Milovanović

DJURIĆ U KINI?
Od igrača Jagodine u fokusu ekipa iz inostranstva je Milan Djurić, strelac istorijskog gola u finalu Kupa Srnbije 2013. godine kada je Jagodina prvi put prigrlila pehar namenjen pobedniku. Za njegove usluge iteresuje se klub iz druge lige Kine.
-Nismo zadovoljni ponudom ali nastavljamo razgovore i nadam se povoljnom ishodu, priznaje Goran Milanović.
Inače, pored Djurića na meti klubova iz Francuske je Vuk Mitošević, dok su za usluge ,,zlatnog omladinca“ Aleksandra Flipioviućča zainteresovani klubovi iz Holandije i Nemačke.

PROZIVKA U SREDU
Za fudbalere Jagodine odmor se završava u nedelju. Tada će prva grupa igrača obaviti razna testiranja u Beogradu a u ponedeljak istu obavezu imaće ostali igrači Jagodine. Inače, prozivka igrača zakazana je za sredu u 12 časova kada će zvanično početi pripreme za prolećna iskušenja.
Fudbalerti Jagodine će do 29. januara trenirati u Jagodini a potom odlaze u Antaliju na dvonedeljne pripreme gde će odigrati osam kontrolih utakmica koje su već zakazane.

JAGODINA TUŽILA ZVEZDU
Rukovodstvo Jagodine tužilo je Cvenu zvezdu Arbitražnoj komisiji zbog duga na ime transfera golmana Predraga Rajkovića i veznog igrača Gorana Gogića u redove aktuelnog prvaka Srbije.
Na pitanje šta je sa dugom Jagodine prema BSK Borča, Goran Milanović je imao sprema odgovor:
-Neka nas tuže. Predložio sam da se naš dug prema klubu iz Borče namiri od potraživanja koja mi imamo prema Zvezdi!

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime