CRN DAN ZA SLOBODU MEDIJA, KLUB NOVINARA NAJOŠTRIJE OSUDIO UBISTVO KOLEGA!

0

Novinari Pomoravlja, Resave i Levča, članovi Kluba novinara u Jagodini, najoštrije osudjuju, gnusno ubistvo kolega stariričnog magazina „Šarl ebdo“ u Parizu.
„U kome to vremenu živimo, kada vam neki psihopata ili psihopate, verski fanatici, mogu upasti u redakciju i ubiti deset novinara na čelu sa glavnim i odgovornim urednikom, samo zbog karikature nekog lidera ili teksta o nekome ? Ovo je zločin nad zločinima“ ocenili su jutros članovi Upravnog odbora Kluba.
Ubistva i ranjavanja u „Šarl ebdo“ veću težinu i zabrinutosti imaju, jer su se desila u Parizu, u Francuskoj, u Evropi koja je veoma osetljiva kada je u pitanju sloboda medija, a ne nekoj dalekoj, nepoznatoj, divljoj zemlji.
Za ovo ubistvo nema opravdanja, kod ljudi zdravog razuma. Ni opravdanje da je Francuska jedna od zemalja koja bombarduje islamistička uporišta u Africi i na Bliskom istoku. Odluku o tome novinari sigurno nisu doneli.
Novinari Pomoravlja i Jagodine, su posebno potrešeni, jer je pre 13 godina u Jagodini, zbog pisanja, ubijen novinar – dopisnik „Večernjih novosti“ Milan Pantić, čije ubice i nalagodavci još nisu pronadjeni i privedeni pravdi.
Prošle godine, prema evidenciji Komiteta za zaštitu novinara, ubijena su 44 novinara, nekima su, pred kamerama, glave odesecane. Koja je profesija, uzuzev vojske, izgubila toliko svojih profesionalnih pripadnika?
Šta možete tako ružno napisati o nekome da budete ubijeni?
Saosećamo sa porodicama i prijateljima ubijenih kolega.
Za Klub novinara Predsednik
Dušan Aničić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime