UNIŠTENA DROGA VREDNA MILIJARDU DINARA

0

U Termoelektrani Nikola Tesla (TENT-a) u Obrenovcu, danas je uništeno oko 446  kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg suda u Jagodini.

Ulična vrednost uništenih narkotika procenjuje se na oko milijardu dinara.

Uništeno je više od 25 kilograma kilograma heroina, oko 415 kilograma marihuane, više od kilogram hašiša, kao i više od četiri i po kilograma psihoaktivnih supstanci koje se koriste kao smeša za uvećavnje mase narkotika. Uništena droga  i druge psihoaktivne supstance nalazile su se uskladištene u Policijskoj upravi u Jagodini.

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja i sam tok uništenja obezbeđivali su  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, zajednička komisija Višeg suda u Jagodini, Višeg tužilaštva u Jagodini, Policijske uprave u Jagodini i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i komisija termo – elektrane „Nikola Tesla“.

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika obavljeno je u skladu sa Uredbom u referentnoj laboratoriji za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

Današnje uništavanje narkotika, sedmo je po redu i predstavlja nastavak akcije uništavanju zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.

Prethodni tekstREHABILITOVAN DRAŽA MIHAILOVIĆ
Sledeći tekstJAGODINA IMA 59 ĐAKA PRVAKA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime