„ERMINIJA“ – PRIPREMNA NASTAVA ZA PRIJEMNE ISPITE NA UMETNIČKIM FAKULTETIMA

0

Likovna škola „Erminija“ postoji u Jagodini tri godine i priprema svoje polaznike za polaganje prijemnog ispita na Fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti, odseku pejzažne arhitekture Šumarskog fakulteta, fakultetima za dizajn, medije i digitalne umetnosti.

Prijemni ispit na umetničkim fakultetima u ukupnom zbiru bodova za upis učestvuje sa 80 poena. Na ostalim fakultetima odnos poena sa prijemnog i onih po uspehu iz srednje skole je 60:40. Već sama ta činjenica pokazuje koliko je važno dobro uraditi prijemni za neki od umetničkih fakulteta.

Zbog malog broja časova umetnosti u srednjoj školi (jednom nedeljno) ili nijedan čas na nekim smerovima, bez obzira na to koliko je neko talentovan za odredjenu oblast, potrebna je stručna i dosledna priprema, ako želite da povećate svoje šanse na prijemnom ispitu.

Na svim smerovima likovnih i fakulteta primenjenih umetnosti prima se veoma mali broj kandidata (5-15 studenata). Na privatnim fakultetima istog usmerenja taj broj je nešto veći. Brojna i jaka konkurencija je još jedan od razloga da se ozbiljno pristupi pripremama prijemnog ispita,

U likovnoj školi „Erminija“ program priprema je usklađen sa programom prijemnog ispita određenog fakulteta i odseka. Ispiti su složeni, dva do četiri zadatka, koji se rade za dva do šest dana. Uglavnom obuhvataju zadatke iz crtanja, slikanja, posebnih zadataka za dizajn (grafiči, dizajn enterijera, dizajn kostima, scenografiju).

U dogovoru sa polaznikom škole pravi se individualni plan za svakog, usklađen sa programom prijemnog ispita i dinamikom pohadjanja pripremne nastave. Termini održavanja su usklađeni sa rasporedom nastave u srednjoj skoli, tako da se obaveze ne preklapaju.

Sa kandidatima radi Nada Miletić, magistar zidnog slikarstva, sa višegodišnjim iskustvom u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Beogradskoj politehnici i Pedagoškom fakultetu u Jagodini.

Individualni pristup u radu omogućava svakom kandidatu da maksimalno koristi i razvija svoj talenat i sposobnosti. U prijatnoj i kreativnoj atmosferi, sa stručnom umetničkom i pedagoškom podrškom, ponosno ističući veliki broj naših bivših učenika koji su upisali željene fakultete, pomažemo Vam da na prijemni ispit izadjete puni znanja i samopouzdanja.

Crtanje i slikanje mrtve prirode, crtanje i slikanje po gipsanom modelu, portreta i ljudske figure po živom modelu, dizajn knjige i plakata, prostorni odnosi, nacrtna geometrija i perspektiva, anatomija, teorija forme, istorija umetnosti, vajanje, samo su neke od oblasti i zadataka koje uspešno realizujemo u našoj likovnoj radionici.

U likovna škola „Erminija“ osim polaznika koji se pripremaju za prijemni ispit, rade i deca osnovnoškolskog uzrasta, grupa za pripreme prijemnog za srednje umetničke škole i odrasli koji žele da umetnost i kreativnost ispune njihovo slobodno vreme.

O radu u našoj likovnoj radionici informišite se na 0601732317  Nada Miletić i https://web.facebook.com/nada.miletic.370

 

 

Promo tekst

 

Prethodni tekstZA DVA DANA VAKCINU PRIMILO OKO 750 JAGODINACA
Sledeći tekstPOLJO GAZDINSTVO RADISAVLJEVIĆ GAJI AUTOHTONU RASU CRNE SVINJE „MORAVKA“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime