JAGODINA IMA 59 ĐAKA PRVAKA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE

0

Na teritoriji grada Jagodine, za predstojeću školsku godinu, u gradskim i seoskim osnovnim školama, ukupno je upisano 59 djaka prvaka više nego prošle godine, što je više od dva odeljenja. Od deset osnovnih škola na teritoriji grada Jagodine, njih sedam beleži  više djaka prvaka, dok je u preostale tri broj ostao isti, što znači da nije smanjen. Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, istakao je da se isplatila borba proiv bele kuge.

“Borba protiv bele kuge, koju vodimo od 2004. godine, potpuno se isplatila. To nepogrešivo govore brojke. Ovo je drugi put u tri godine da imamo veći broj djaka prvaka. Mere koje smo donosili svih ovih godina dale su rezultate. Poznato je da smo, pored standardnih novčanih davanja za novorodjeno dete, jedne godine, iz budzeta grada isplaćivali i 1200 evra po novorodjenom detetu. Da podsetim i na 120 evra mesečno za nezaposlene trudnice, besplatan prevoz za djake, besplatno letovanje za učenike 4. i 8. razreda osnovnih škola i za sve srednjoškolce. Zatim tu je i najniža cena vrtića “ kaže Marković.

On je dodao da su pored povećanja nataliteta, najvažniji posao nova radna mesta i čuvanje postojećih.

„Mi ne samo da se borimo da otvorimo nova radna mesta već i da sačuvamo stara. Kada je u pitanju prosveta, radna mesta nastavnika i profesora, zavise od broja djaka. Činjenica da imamo i ove godine više dj|aka prvaka znači da neće biti tehnološkog viška u prosveti na teritoriji grada Jagodine “ istakao je Marković dodavši da je Jagodina grad u koji dolaze da žive gradjani drugih gradove sto potvrdjuje poslednji popis 2011. godine prema kome je Jagodina imala 440 porodica više nego na prethodnom, 2002. godine.

T.T.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime