SVILAJNCU PRIZNANJE „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

0

Opština Svilajnac je kao prosperitetna lokalna samouprava dobila danas u Kragujevcu društveno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „ Lepši Svilajnac-lepša Srbija“. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović primio je ovu nagradu, a osim opštine nagrađeni su i Prirodnjački centar Srbije iz Svilajnca za primenu evropskih standarda i popularizaciju nauke i kulture u čije ime je nagradu primila direktorka Irena Dubravac i Poljoprivredno-vetrinarska škola sa Domom učenika za izuzetan doprinos u vaspitanju i obrazovanju mladih u čije ime je nagradu primio direktor škole Zoran Radosavljević.

Odluku o nagrađenima doneo je stručni žiri, kojim predsedava prof.dr Radovan Pejanović, rektor Univerziteta u Novom Sadu na svojoj poslednjoj sednici od 09.05.2015.godine, a na predlog regionalnih agencija, novinara i stručnih saradnika.
„Kvalitet rada,korporativna i društvena odgovornost i pokazano preduzetničko stvaralaštvo posebno visoko vrednovani i, prema rečima organizatora, bili su presudni da ove godine opština Svilajnac dobije ovo priznanje „ – izjavio je profesor Pejanović.
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da je ovo priznanje zapravo priznanje za sve ono što se radilo proteklih godina na svim poljima koja su doprinela da Svilajnac danas bude u društvu najuspešnijih:
„Ovo priznanje je dokaz da mi radimo stvari koje su prepoznate u Srbiji kao uspešne i prosperitetne, te je ovo i obaveza da u budućnosti nastavimo u tom pravcu i da budemo još bolji. Svilajnac je posle Kraujevca pokupio najviše priznanja u regionu, pa bih čestitao i ostalim dobitnicima“ – izjavio je Milanović.
Direktor Poljoprivredno-vetrinarske škole Zoran Radosavljević rekao je da godinama unazad ova škola iznedri velike stručnjake u raznim oblastima poljoprivrede:
„Nastavićemo da se trudimo i ulažemo u obrazovanje, kako bismo opravdali postignute i postigli još bolje rezultate.“
Iz nagrađenog Prirodnjačkog centra Srbije poručuju da je ovo priznanje važno jer potvrđuje nacionalni značaj ove ustanove:
„Ovo je potvrda naučnog, kulturnog i turističkog značaja Prirodnjačkog centra Srbije, u šta se svi građani i našeg regiona i cele Srbije mogu uveriti nakon optvaranja 29. Juna ove godine“ – izjavila je direktorka Irena Dubravac.

Tradicionalno priznanje, koje nosi ime znamenitog srpskog trgovca i rodoljuba iz 19. veka Miše Anastasijevića, već 15 godina krasi vitrine i radne prostore preduzeća,kompanija, ustanova i stvaralaca i podstiče na nove izazove.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime