UMESTO UKRADENOG CRKVENOG ZVONA, SVILAJNAC POKLONIO SELU NOVO

0

Novo crkveno zvono uručeno je danas crkvi u svilajnačkom selu Roanda, pošto je pre oko mesec dana bilo skinuto i ukradeno.

zvono 1Predsednik opštine Svilajnac kaže da je opština brzo reagovala, jer crkva ne može normalno da funkcioniše bez zvona:
„Strašno je što postoje ljudi koji su spremni da skrnave crkvene objekte, za izgradnju ove crkve, koja je jedna od lepših u Svilajncu i okolini, meštani su godinama skupljali novac za njenu izgradnju. Dobro je što su počinioci krađe uhvaćeni i nadam se da će dobiti visoke kazne kao poruku drugima da to ne rade, ali to ne rešava problem jer crkva je ostala bez zvona. Zato smo doneli odluku da iz budžeta odvojimo sredstva, da se zvono što pre nabavi, da meštani ne čekaju dugo i da tako rešimo taj problem“ – izjavio je Milanović i dodao da je vrednost novog zvona oko 3.000 evra.
Protojerej Ivan Živković je istakao da će zvono već sutra biti namontirano i uručio je zahvalnicu za pomoć i učinjeno dobro delo za meštane Roande:
„Danas je radostan dan, za ovu crkvu, parohiju i sve meštane Roande. Zahvaljujem se opštini na pomoći i nadam se daljoj saradnji. Svi smo srećni što ćemo sa novim zvonom dočekati sve predstojeće praznike i Uskrs“.
Uz pomoć sredstava opštine Svilajnac trenutno se obnavlja i pomaže 5 crkava, a Milanović je najavio da će opština pomoći da se završi i konak na crkvi u Roandi, ali i da će meštanima Roande ove godine biti završen vodovod i da će se rekonstruisati centar sela i dom.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime