U ZAVIČAJNOM MUZEJU RADIONICA „OŽIVIMO FOSILE“

0

U Zavičajnom muzeju u Jagodini nastavlja se manifestacija “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10”. Danas će se u vremenu od 18 do 20 časova održati radionica pod nazivom “Oživimo fosile”, namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta. Osnovna ideja realizatora radionice, kustosa Nevene Cvetković je da na slikovit način približi publici složen proces nastajanja fosila u prirodi. Posetiocima će biti predstavljena paleontološka zbirka Muzeja, a biće i u mogućnosti da u glini naprave otiske biljaka i ljuštura životinja.

Sutra su na programu dve arheološke radionice. “Arheološka slagalica” koju realizuje Smiljana Dodić, viši kustos i “Tajne peska”, čiji je realizator kustos Sonja Perić, a namenjena je najmalađim posetiocima Muzeja. U improvizovanoj sondi ispunjenoj peskom krenuće se u potragu za fragmentima keramike, školjkama, kostima, a oni koji budu imali dovoljno sreće “iskopaće” i neku od kopija muzejskih eksponata. Radionice će se održati u periodu od 18 do 20 časova.

Muzeološka radionica višeg kustosa dr Branislava Cvetkovića “Muzejski predmet-izazov obrade” zakazana je za 18. maj u 18 časova.

U četvrtak, 19. maja u 19 časova, zakazano je otvaranje izložbe “Biberče” – minijaturne posude iz praistorijskih zbirki Zavičajnog muzeja, autora Sonje Perić.

Poslednjeg dana manifestacije, u petak 20. maja od 19 časova o istorijatu i značaju Zavičajnog muzeja publici će govoriti Duško Grbović, muzejski savetnik na predavanju pod nazivom “Zavičajni muzej i grad Jagodina – mesto i uloga muzeja u lokalnoj zajednici”.

Ulaz u Zavičajni muzej u toku trajanja manifestacije “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10” kao i na sve programe je besplatan.

Prethodni tekstVLADA ĆE BITI FORMIRANA DO 8.JUNA
Sledeći tekst„SKVER“ – VRHUNSKI RESTORAN U STROGOM CENTRU JAGODINE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime