„SKVER“ – VRHUNSKI RESTORAN U STROGOM CENTRU JAGODINE

0

Restoran klub Skver nalazi se u strogom centru Jagodine, na hotelskoj terasi. Ovaj vrhunski ugostiteljski objekat koji je u novom ruhu počeo sa radom prošle godine, ovogodišnju sezonu obogatio je širokom ponudom raznovrsnog menija. Kuhinju vodi Nikola Alić, odličan kuvar koji već prima pohvale gostiju iz Italije, Grčke, Austrije. Za doručak, ručak ili večeru, prijateljsku kafu, koktel ili kvalitetno vino, topla preporuka je restoran klub Skver.

„Najviše volim i sa velikim zadovoljstvom pripremam jela klasične francuske sa primesama japanske kuhinje. Najčešće se traže jela internacionalne kuhinje jer u Jagodini živi veći broj Italijana koji vode ovdašnje fabrike. Pravimo tradicionalnu italijansku brusketu sa italijanskim testom, rukolom, čeri paradajzom i pestom đenoveze. Gosti često traže neko brzo jelo i mi izlazimo u susret domaćom paštetom koju lično pravim. Njen sastav je pileća džigerica, pileće meso, šampinjoni, vrganji, sušeni luk, primarni ukus je puterast a dodajemo jagode kako bi se sasekao ukus, mi kuvari to zovemo „after eight“, kaže Nikola Alić koji je za nas pripremio savršen biftek.

8

I ponuda slatkiša je odlična.

„Gosti se najpre odlučuju za tart pitu, to je francuska pita sa jabukama i belim vinom, sušenim brusnicama, domaćim testom. Takođe imamo odličan čokoladni mus sa svežim jagodama i lešnikom. Svi materijali koje koristimo za pripremu su sveži i odličnog kvaliteta. Kuhinja poseduju najsavremeniju tehnologiju tretiranja hrane“.

13

Skver, osim odlične kuhinje kakvim se retko koji restoran može pohvaliti, čuva i gradski duh Jagodine. Generacijama unazad hotelska terasa bila je mesto okupljanja i izbor za prijateljske ali i poslovne sastanke. Dobar doručak, kvalitetna kafa, veliki broj različitih voćnih domaćih napitaka, sigurno će u lepim danima koji dolaze biti topla preporuka da u Skveru, počnete dan, doručkujete ili napravite pauzu od dnevnih obaveza.

14

Takođe, već sa dolaskom toplog vremena, Skver će vikendom u jednoj od najlepših bašta Jagodine organizovati prijatne večeri uz kvalitetnu muzčku pratnju.

9

Restoran klub Skver nalazi se na jagodinskom skveru, kod fontane, u strogom centru grada. Informacije možete dobiti na broj 069 4040035 ili rezervisati sto.

12

Njihova fejsbuk strana je https://www.facebook.com/Klub-restoran-Skver-1041755152516524/?fref=ts

foto Anita Đukić

Prethodni tekstU ZAVIČAJNOM MUZEJU RADIONICA „OŽIVIMO FOSILE“
Sledeći tekstDANAS U DOMU UČENIKA – NJUZOVCI I „PRAVA ISTORIJA SVETA“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime