U Svilajncu otvorena švajcarska kompanija „Regent Lighting“

0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju fabrike za proizvodnju električne rasvete švajcarske kompanije Regent Lighting u Svilajncu i najavio ulaganja u infrastrukturu tog kraja, što je, kako je poručio, važno za njegove stanovnike, ali i za investitore.

Vučić je okupljenim građanima rekao da je država u objekte i infrastrukturu u tom gradu uložila 16 miliona evra i najavio ulaganje od oko 25 miliona evra u projekat obilazice oko Svilajnca, sa dva mosta, preko Resave i Morave.
„Ne radimo i ne gradimo puteve, mostove i obilaznice zbog nas, već onih koji dolaze. Beskrajno vam hvala što ste razumeli da samo teškim radom može da dođe do promena, da zajednički možemo da uradimo mnogo toga i da samo tako Srbija može da ide napred“, poručio je Vučić i dodao da je Srbiji potrebno više fabrika kakva je Regent Lighting, a koje zapošljavaju između 100 i 300 ljudi. On je istakao da Srbija mora da nastavi da podstiče dualno obrazovanje, jer donosi rezultate i naveo da u tome imamo podršku švajcarskih, nemačkih i austrijskih partnera.


On je poručio da će ova fabrika dati dodatni impuls, ne samo novozaposlenima, već i celoj opštini Svilajnac.
„U naredne dve i po godine ovde ćemo uraditi i kompletnu kanalizaciju, sa fabrikama, sa prečišćivačima otpadnih voda. Uradićemo završetak vodosnabdevanja do najudaljenijih sela, uradićemo i zatvoreni bazen. Čini mi se da smo najveći broj infrastrukturnih problema ovde rešili“, rekao je  Vučić.

– Nalazimo se na kraju prve faze, a na početku druge faze. Otvaramo prvi pogon, gde će više od 100 radnika naći svoje mesto, a paralelno gradimo još radnih mesta. Ona će biti kvalitetna i dobro plaćena. Svakodnevno smo, 10 godina, radila na ovim projektima – rekao je predsednik opštine Svilajnac Pedrag Milanović danas. – Nismo se uvek slagali s političkim delom stranke koju predvodi predsednik, ali smo se uvek slagali oko toga šta Svilajncu treba, i zato želim javno da se zahvalim na podršci – dodao je. „Kad smo kretali u dualno obrazovanje, nismo baš shvatali to. Ali sada nam je zadatak da napravimo visoko dualno obrazovanje, jer imamo sve više zahteva iz privrede. To je način da zadržimo ljude ovde“.
Nova fabrika, površine oko 6.500 kvadratnih metara, sagrađena je u sklopu prve faze izgradnje postrojenja kompanije Regent Lighting, dok je plan da se u drugoj fazi izgradi još jedna hala sa dodatnih 6.000 kvadrata.

Izvršni direktor kompanije Regent Lighting Jerg Štajmer najavio je da će u prve četiri godine poslovanja ova kompanija uložiti četiri miliona evra i da je plan da, po završetku druge faze investiranja, zaposli više od 250 radnika.
Generalni direktor kompanije Kristof Placer je izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja nove fabrike u Svilajncu.
„Ono što nam je potrebno je visokokvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja, sa kojim imamo odlično iskustvo u Švajcarskoj“, rekao je on.

Prethodni tekstHospitalizovana Ćupričanka koja se žalila na tretman u bolnici u Ćupriji
Sledeći tekstKamenje i stene lete na sve strane, vlasnici parcela kažu da ne smeju u svoj posed

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime