U SVILAJNCU ODRŽANE PETE TRADICIONALNE ULIČNE TRKE

0

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Svilajnca danas su održane ulične trke na kojima su učestvovali svi razredi osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac.

osvojena mesta1Sportski Savez opštine Svilajnac pod pokroviteljstvom opštine, sportski manofestaciju „Ulične trke“ organizuje već pet godina, i za nju svake godine vlada veliko interesovanje. Tako je i na današnjim trkama učestvovao oko 2.000 svilajnačkih učenika.
Nakon defilea škola i učesnika trke je zvanično otvorio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je poželeo puno sreće svim trkačima.
Nagrade i medalje najboljima u konkurenciji od 1. do 8. razreda osnovnih škola i 1. do 4. razreda srednjih škola uručila je zamenik predsednika opštine dr Danijela Stojadinović.
„Cilj ove manifestacije je popularizacija atletike kao bazičnog sporta i motivisanje dece da se bave sportom i odrastaju u zdrave ljude, a veliki broj učenika koji učestvuju nam pokazuje da u tome uspevamo“ – izjavila je dr Danjela Stojadinović.

Sredstva za organizaciju ove manifestacije u potpunosti je obezbedila opština Svilajnac, a u realizaciju učestvuju i pomažu Sportski savez opštine Svilajnac, JP Sportsko-turistički centar, JKP „Morava Svilajnac, Crveni Krst Svilajnac i Dom zdravlja Svilajnac.

Prethodni tekstJAGODINSKA ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA NA EVROPSKOM FESTIVALU
Sledeći tekst,,DANI KOMEDIJE“ PREŠLI POD NADLEŽNOST KULTURNOG CENTRA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime