LEPOTA PROSTORA: SIVO LOLINO KRALJEVSTVO

1

222Da čovek radi ono što živi i da je najveća sreća baviti se onim poslom koji nas ispunjava i koji i privatno izaziva naše interesovanje, dokaz je stan Cece Jovanović koji se nalazi u širem centru Jagodine. Ona je početkom decembra otvorila radnju za prodaju meblova, tapeta i kućnog dekora „Sezam Home Decor“ a njen stan predstavlja i projekat na osnovu koga može da se vidi da Cecu krase stil, umeće i osećaj za lepo.

„Sam stan nije po rasporedu prostorija i rešenjima arhitekte, sjajan, izgubljen je prostor u nepotrebnim hodnicima ali je to sada nepromenjivo. Pokušala sam od onoga što imam da napravim najbolje moguće. Stanom dominira kombinacija bele i sive boje. Bela boja je odlična za održavanje i svakom bih je preporučila, kaže Ceca.45I zaista, kuhinja je kombinacija iverice u visokom sjaju i „norveškog drveta“. Na podu kuhinje je beli laminat koji izgleda veoma otmeno. Ugradni delovi su Gorenje linija Simplicity.

6 7 8Bela kuhinja možda zvuči kao nešto što je teško održavati, ali zapravo je potpuno drugačije. Na zidu se nalaze ploče veštačkog kamena koje takođe izgledaju veoma lepo. Sudo mašina i kotao na gas se ne vide iza kuhinjskih elemenata.

5 9142Ispod kuhinjskih elemenata ostavljen je veliki prostor za nesmetan rad i dobro održavanje.

15

Kuhinja je povezena sa prelepom trpezarijom kojom dominiraju stolice „medaljonke“ u kombinaciji belo – sivo. Iako je stan u velikom delu u sivoj boji, uopšte ne izgleda hladno ili bezbojno. Naprotiv.

Medaljonke su komadi domaće firme.

„Ove stolice su obično skupe, međutim ja sam uspela da nađem dobrog proizvođača i solidnu cenu. Plaćene su oko 9.000 po komadu. Sto je običan, bele boje. Stolice su presvučene veoma kvalitetnim meblom, koji imamo i u prodaji u Sezam home decoru. U trpezariji je jedan zid u sivoj boji i to se odlično uklopilo. Volela bih da mi je trepazarija veća, kako bi lepota ovih stolica mogla da dođe do izražaja. Luster je jako težak,imali smo čak situaciju da nam je pao sa plafona. Međutim, srećom sto nije oštećen, a i luster je preživeo manja oštećenja“.

Na stolicama viri njuškica prelepe mačke rase Ruska plava mačka, koja se zove Lola i koja je prava kraljica ovog prostora. Stiče se utisak da je ceo stan dobio boje po Loli.

2012

Siva boja je sporadično presečena žutom bojom u detaljima i zaista izgleda odlično. Ovu Lepotu prostora radili smo kod Cece, Dunje i Todora kada su počele pripreme za novogodišnje praznike. Zato je u toku bilo kićenje pa je ovaj prostor zasijao prazničnim sjajem.

2930 31„Nedostaju mi slike na zidovima ali i to ću rešiti kada pronađem ono što mi odgovara. Ne treba na silu sređivati prostor. Treba napraviti osnovu a onda vremenom dodavati ono što se uklapa u kompletnu priču“

U stanu od oko 80 kvadrata, dve sobe su dečje, jedna Dunjina i jedna Todorova. Obe krase foto tapeti.

33 35U Dunjinoj sobi je plafon spušten u obliku krune.

34

Stan Cece Jovanović je zaista dobar katalog sve što se u njenoj radnji može kupiti ili poručiti. Stan je udoban, prijatan, u bojama divne Lole, miljenice ove porodice. A Ceca kaže da sređivanje stana nije koštalo kako možda u prvom trenutku deluje. Sve je kupovano posle dugih pretraga po kvaliteteu i cenama, i uz mnogo ukusa. Mi smo uživali jednako kao i u Sezam home decoru, mnogo toga da se vidi i da se odavde ne izađe…a plus nas je Lola zavolela, što nije uobičajeno. Lolino kraljevstvo zaista nosi njene boje.

A.Đ., fotografije su vlasništvo Infocentrale

 

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime