PRIRODNJAČKI CENTAR SRBIJE U SVILAJNCU VAM ŽELI SREĆNE PRAZNIKE!

0

U 2015. godini Prirodnjački centar Srbije počeo je sa radom i od spektakulranog otvaranja 29. juna do danas ova centar obišlo je više od 30.000 ljudi.

Direktorka Prirodnjačkog centra Srbije Irena Dubravac kaže da je ova godina veoma uspešna i da se u 2016. ulazi sa još većim očekivanjima:

3„U organizaciji Prirodnjačkog centra Srbije realizovalo se nekoliko veoma posećenih aktivnosti: 29. avgusta je bio „Otvoreni dan“ kada je ulaz za sve posetioce bio besplatan, održan je međunarodni naučni skup iz oblasti geologije, organizovana je Noć istraživača, gde je više od 1000 dece uživalo u brojnim eksperimentima i sadržajima iz oblasti prirodnih nauka koje su izvodili volonteri i učenici srednjih škola iz Svilajnca, zatim je u saradnji sa Centrom za promociju nauke učenicima završnih razreda osnovnih škola održana edukativna radionica o opasnostima na internetu, Prirodnjački centar je učestvovao i na Festivalu nauke kao jedinstvena atrakcija, a trenutno je akter manifestacije Beogradska zima. Prva gostujuća izložba „Svet riba“, realizovana u saradnji sa Prirodnjačkim muzejem Beograd, nalazi se u Prirodnjačkom centru do 18. januara 2016. godine, gde posetioci mogu videti neke od najekskluzivnijih preparata riba južnog Jadrana, a 1. januara učestvujemo i u tradicionalnoj beogradskoj manifestaciji Ulica otvorenog srca. Kao jedinstveni naučni objekat na Balkanu postavili smo sebi visoke ciljeve i mogu najaviti još velikih naučnih, zabanvih, obrazovnih i turističkih događaja kod nas naredne godine“ – izjavila je ona i dodala da se zahvaljuje svim ljudima koji su radili i rade na ovom projektm, a da svim građanima Srbije želi srećnu i uspešnu 2016. godinu:

„Želim da naredna godina bude svima ispunjena zdravljem, ljubavlju i uspehom, ada predstojeće praznike svi provedu u miru i dobrom raspoloženju“.

 

 

Prethodni tekstU STAROM LANIŠTU „NOVOGODIŠNJA ZAVRZLAMA“
Sledeći tekstDECA IZ DUBLJA DOBILA PAKETIĆE OD KRALJEVSKE PORODICE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime