U STAROM LANIŠTU „NOVOGODIŠNJA ZAVRZLAMA“

0

U utorak, 29. decembra u prepunoj sali Doma kulture u Starom Laništu održana je premijera predstave za decu i odrasle dramske sekcije KUD-a „Svilen konac“ iz Starog Laništa, „Novogodišnja zavrzlama“. Autor i reditelj predstave je predsednik KUD-a, Tamara K. Milenković, a glumačku ekipu čine Dijana Zarić, Ružica Stojadinović, Nikola Dimitrijević, Aleksandra Milenković, Nena Miletić, Tamara P.Milenković Andjela Stojanović i Aleksa Miletić, koji su takodje i čalanovi omladinskog folklornog ansambla.

LANISTE 1

Predstava je radjena po motivima dramskog teksta „Srećna Nova godina“ iz elekronske zbirke „Priče pričalice“  Vidosave Stojšin Nede. Adaptaciju i razradu dramskog teksta uradila je Tamara Milenković, rukovodeći se nadom autorke “da će “Priče pričalice” zaviriti u sve učionice, oživeti na priredbama i zauvek živeti u dečjim srcima čak i onda, kada jednog dana postanu odrasli ljudi”.

Predstava “Novogodišnja zavrzlama” je pripremana povodom novogodišnjih praznika i osnovna ideja je bila da se deci iz Starog Laništa prenese duh pozorišta koji bi ostavio snažan i lep utisak na njih zbog kojeg će dugo pamtiti ovaj dogadjaj.

Nakon predstave organizovana je dodela novogodišnjih paketića svim mališanima koji su došli na premijeru, a pozvan je i Deda Mraz da ih lično uruči, što je dodatno obradovalo decu iz Starog Laništa.

Paketiće su obezbedili članovi Udruženja penzionera iz S. Laništa, članovi Lovačkog udruženja S. Lanište,  kao i mnogobrojni mali privrednici i prijatelji iz S. Laništa i Jagodine.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime