U SRED VANREDNE SITUACIJE, SNS SVILAJNAC TRAŽI SKUP LOVACA POSLE 18 SATI

0

U trenutku kada iz svilajnačkog Doma zdravlja stižu izveštaji o, za ovu malu opštinu velikom broju inficiranih, opštinski odbor najjače stranke u Srbiji Srpske napredne stranke vodi borbu ko će biti – predsednik Lovačkog društva. SNS u Svilajncu napada predsednika Opštine da lovcima nije dozvolio da uđu u salu gde je bio izbor za predsednika ove, izgleda naprednjacima veoma važne funkcije.

„LOVCI SE SAGINJATI NEĆE“ saopštavaju zvanično naprednjaci „Predrag Milanović (predsednik Opštine) onemogućio je glasanje za predsednika Lovačkog društva. Poslao je komunalne inspektore u minut do 18 i pored toga što su preduzete sve zaštitne mere koje su propisane zbog pandemije tako da prisutnima nije omogućen ulaz u salu Centra za kulturu“ navode naprednjaci u Svilajncu.

„Ovim putem obaveštavamo građane da je radno vreme ustanova kulture ograničeno Uredbom Vlade Republike Srbije o izmeni i dopuni Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 (“Sl. gl. RS” br. 141/20 od 21. novembra 2020. godine). U skladu sa gore navedenom Uredbom, na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac koja je održana 24. novembra 2020. godine sa početkom u 13 časova, doneta je Naredba broj 82/192/20-III-1, kojom se i na teritoriji opštine Svilajnac propisuju mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, od kojih je jedna i ograničavanje radnog vremena Ustanova kulture do 18 časova, počevši od 24. novembra 2020. godine.

Nakon sednice Štaba za vanredne situacije Komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Svilajnac uručila je Obaveštenje svim privrednim subjektima na koje se nove mere odnose. Molimo predstavnike OO Srpske napredne stranke da posebno u vanrednoj situaciji ne iznose neistine u javnost i time otežavaju već tešku situaciju u kojoj se svi trenutno nalazimo, a koju je izazvao virus COVID-19. U ovom trenutku je najbitnije da se zaštite životi i zdravlje svih građana, dok se aktivnosti i skupovi udruženja ne smatraju prioritetom“ saopštila je Opština Svilajnac.

Svilajnac je inače proglasio vanrednu situaciju.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime