KORONA UŠLA U DOM ZA DECU OMETENU U RAZVOJU U PARAĆINU

0

Korona je ušla u Dom za decu ometenu u razvoju u Izvoru kod Paraćina, kažu upućeni u rezultate testiranja koje se sprovodi već par dana u ovoj ustanovi. Nadležni kažu da testiranje još uvek nije gotovo.

„Ima pozitivnih i štićenika i osoblja, prekjuče su testirani nasumično, osam od deset testiranih je pozitivno. Obavešteno je resorno ministarstvo, tražena je dozvola da se štićenici voze na snimanje kolima Hitne pomoći jer je ranije doneta odluka koja se odnosi na sve domove sličnog tipa da 14 dana zaposleni ne napuštaju radna mesta kako korona ne bi ušla među korisnike. Da li su štićenici odvedeni u Dom zdravlja ne znam, ali situacija nije dobra. Dosta je pozitivnih“ kaže jedan od zaposlenih.

Direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu kome pripada Domsko odeljenje u Izvoru kaže da su testiranja u toku.

„Još uvek ne znamo da li ima pozitivnih jer su testiranja u toku. Svima su rađeni PCR testovi ali rezultata još uvek nema. Svi štićenici i zaposleni su ranije primili vakcine protiv gripa tako da su tada bili zdravi, u suprotnom ne bi mogli da budu vakcinisani“ rekla je vd direktora Aleksandra Antić.

Domsko odeljenje za decu ometenu u razvoju nema lekara jer je doktorka koja radi na trudničkom bolovanju. Po potrebi dolazi lekar Doma zdravlja iz Paraćina. 

O štićenicima Doma brinu i monahinje manastira Sv Petka ali da li i među njima ima pozitivnih na korona virus, još uvek nema informacija.

U domskom odeljenju u Izvoru nalazi se 84 štićenika.

 

(Foto arhivski snimak)

Medijski sadržaj nastao kroz realizaciju projekta „Podrška lokalnom mediju – portal Infocentrala“ koji finansira Fond za otvoreno društvo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime