OBAVESTITI JAVNOST O SITUACIJI U DOMU U IZVORU

0

Udruženje građana „Građanski pokret slobodan izbor“ koje u Paraćinu sprovodi projekat „Građanski posmatrač“ u današnjem saopštenju pozvala je predstavnike Centra za socijalni rad u ovoj opštini i lokalne vlasti da saopšte istinu o situaciji u Domu u Izvoru.

„Od početka pandemije koronavirusa kao glavna opasnost navođena je mogućnost ulaska koronavirusa u Dom u Izvoru, zbog osetljivog zdravlja korisnica ove ustanove. Neshvatljivo je da dok gradom i društvenim mrežama kruže informacije o koronavirusu u ovoj ustanovi koje se ne mogu proveriti predstavnici institucija koje bi morale da obaveste javnost o stanju stari na ove glasine ćute.

Da li je moguće da informacija do javnosti stigne pre putem portala i fejsbuk strana koji su poznati pre svega po širenju lažnih vesti, a da za to vreme nema reakcije nadležnih koji bi ove informacije ili demantovali ili potvrdili uz pružanje pouzdanih informacija koje bi umirile javnost.

Na ovaj način, izbegavanjem da se komunicira sa medijima i građanima, ruši se poverenje u institucije i podstiče širenje teorija zavere koje bujaju na društvenim mrežama. Svedoci smo da i u Paraćinu imamo pokrete i peticije koji traže ukidanje mera koje su jedina brana bržem širenju koronavirusa. Ovi pokreti svoju snagu izvlače iz širenje utiska da državne institucije od građana kriju informacije. Zato je od presudnog značaja da institucije reaguju uvek kada neka informacija izazvove uznemirenje javnosti. “ između ostalog se kaže u saopštenju.

 

Prethodni tekstZORAN VASIĆ PAPIRKO: NIKOG NE DIRAM, U ŽIVOTU SE NISAM POTUKAO, NIKO NEMA PRAVO DA DOĐE ISPRED MOJE KUĆE DA ME BIJE
Sledeći tekstKORONA UŠLA U DOM ZA DECU OMETENU U RAZVOJU U PARAĆINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime