U SALONU „JELA“ – SAJAM KUĆNOG NAMEŠTAJA

0

Vlasnik Fabrike nameštaja „Jela“ iz Jagodine Miroljub Radovanović, ocenio je da Srbija ima nameštaj koji je kvalitetom jednak evropskom. U prodajnom salonu „Jela“ otvoren sajam kućnog nameštaja

1„Srpski nameštaj kvalitetom ne zaostaje za nameštajem koji proizvode najveće i najpoznatije firme u Evropi i poslednjih godina vlada veliko intersovanje starnih kupaca za naš nameštaj“, rekao je Radovanović novinarima na sajmu kućnog nameštaja, koji ta firma organizuje u svom salonu u Jagodini.

Radovanović je istakao da je evropsko tržište nameštaja „veoma razvijeno, ali mi ga pratimo, jer imamo tehnologiju, skoro kao i firme u evropskim zemljama“.

Kad je reč o „Jeli“ naši stručnjaci se puno kreću, obilaze najveće sajmove kod nas i u svetu, svake godine izlazimo sa nečim novim i balansiramo kvalitet i cenu, dodao je Radovanović.

Prošle godine „imali smo dobar rast proizvodnje, prodaje i izvoza“, naveo je Radovanović I dodao da je od izvoza ostvaren profit od 3,5 miliona evra.

„Ne možete napraviti nešto što se ne može prodati, to kod nas važi i za domaće i strane kupce i veoma je važno balansirati kvalitet i cenu“, objasnio je Radovanović.

On je istakao da „Jela“ nema problema sa naplatom i ocenio da „kupovna moć stanovnika Balkana nije velika, ali i tu beležimo rast prodaje, pre svega novih modela“.

„Uvodimo nove tehnologije, gradimo nove hale, imamo mlade stručnke, dodao je on.

Nameštaj „Jele“ u Srbiji se prodaje u 66 salona u Hrvatskoj, u Makedoniji imaju oko 40 kupaca, u Sloveniji u jednom velikom lancu, u BiH i Republici Srpskoj smo u oko 60 do 70 salona, izvoze u Nemačku, Grčku, Austriju, Češku, Bugarsku, Rumuniju, naveo je Radovanović.

Šef prodaje Nikola Radovanović izjavio je da je prodaja nameštaja „Jele“ na Kosovu i Metohiji prošle godine porasla za 30 odsto. On je dodao da na Kosovu sarađuju sa 10 salona nameštaja i dva koja se bave veleprodajom, a koji pokrivaju celu teritoriju pokrajine.

„Jela“ je porodična firma, osnovana 1991.godine i nastavila je tradiciju proizvodnje nameštaja u stolarskoj radionici „Radovanović“ iz 1936. godine. Zapošljava oko 200 radnika, a oprema je najviše svetske tehnologije namačkih firmi „Homag“ i „IMA“, „Biše“.

Dve linije su potpuno automatizovane i radi se na tri odvojena programa proizvodnje: „Kiki“, „Radda“ i „Kalla“ sa preko 50 elemenata i 15 dekora.

Prethodni tekstTIHOMIR ARSIĆ U POSETI OO SNS U SVILAJNCU
Sledeći tekstŠEŠELJ OSLOBOĐEN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime