U PRVOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI ODRŽANA MODNA REVIJA!

1

Dugi niz godina, u okviru obeležavanja dana škole, Prva tehnička škola u Jagodirevija tehnicke skole4ni organizuje modnu reviju, u kojoj učenici te škole dobijaju priliku da na kreativan način izraze stečeno znanje. Time je ova škola iskoračila iz ustaljene prakse, koja je ujedno i jedina praksa u većini škola, i omogućila njenim učenicima da stečeno znanje pretoče u kreaciju.

revija tehnicke skole5Posebna zasluga pripada profesoru praktične nastave, Sanji Filipović.

“Iza ove revije stoji ceo Tekstilni aktiv. Kreacije su radovi učenika škole uključujući i učenike ometene u razvoju. Interesantno je i to da su naši mladi kreatori ujedno i modeli za svoje radove. Takođe bih pohvalila grupu učenika koji su trenutno sa mojim koleginicama na takmičenju u Leskovcu. Želim im puno uspeha.”

Ubrzo nakon ovog kratkog intervjua, uz prisustvo više od stotinu ljudi jedan mali spektakl počeo je krupnim koracima na pisti. Jedna za drugom ređale su kreacija mladih i perspektivnih učenica u ritmu „Hit the road Jack“, nako čega je “ničim izazvan” Aleksa Dunjić izveo numeru „Tebi“ što je predstavljalo jednu, kod nas u poslednje vreme tako popularnu, dramsku pauzu.

Ubrzo nakon toga usledio je novi krug defilovanja na pisti koji se završio velikim aplauzom zadovoljne publike. Nakon revije imali smo priliku da čujemo mišljenje Irene Jovanović, jedne od učesnica večerašnjeg događaja.

“Posebno sam zadovoljstvo zbog slobode koje smo imali u izradi svojih kreacija kao i zbog velike efektivnosti u radu, tako da smo za dvadesetak dana sve pripremili”rekla je Irena.

revija tehnicke skole6Ostaje nam samo da mladim taletima poželimo sreću u daljem radu a profesorima škole da nastave sa ovakvom praksom.

Nenad Nikolić

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime