U PARALIJU OTPUTOVALO 450 JAGODINACA

0

U organizaciji Skupštine grada Jagodina, autobusima je u Paraliju otputovalo 450 građana tog grada, koji će u grčkom letovalištu pod Olimpom boraviti do 1. septembra.

Reč je o političko-privrednoj delegacija, prosvetnim radnicima, penzionerima, ali i zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću „Standard“, koji brinu o čistoći, vodosnabdevanju i funkcionisanju grada a među kojima je i veliki broj onih koji nikada nisu bili u inostranstvu ili na moru.

Na čelu delegacije je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković – Palma.

Marković je izjavio novinarima da boravak u Grčkoj ovako brojne delegacije „finansiraju donatori i prijatelji Jagodine“.

Prosvetari će u ovom delu Grčke posetiti nekoliko prosvetnih ustanova i upoznati se sa nastavnim planovima i programima koji se sporovode u njihovim osnovnim školama, a identičan je planovima i programima obrazovnog sistema Evropske unije.

Političko-privredna delegacija imaće susrete sa kolegama u Kateriniju, Solunu i oblasti Pireja.

U Paraliji će biti i zatvorena Kancelarija Jedinstvene Srbije, čiji je lider Marković, a koja se četvrtu godinu za redom, kako je uvek isticano, u ovom turističkom mestu preko leta ne bavi politikom, već pomaže turistima iz Srbije u ovom delu Grčke, ako imaju određene probleme.

Zatvaranju Kancelarije, kako je najavljeno, prisustvovaće konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić, čelnici Paralije i gradonačelnik Katerinija Savas Hiovidis.

(Telegraf.rs / Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime