Prijava protiv pet šopa zbog držanja malih životinja u lošim i nehumanim uslovima

0

Udruženje „Pit“ iz Niša podnelo je Veterinarskoj inspekciji Raškog Upravnog okruga prijavu u kojoj traži da se u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru izvrši kontrola životinja koje borave pri Pet Shop-u u Kraljevu.

„Udruženje „PIT“ iz Niša je putem društvenih mreža dobilo obaveštenje od strane
građana a i drugih organizacija za zaštitu životinja da se u lokalu – prodavnici životinja nalaze životinje koje se drže u lošim i nehumanim uslovima, da se drže ispred radnje kako bi bili prodavani bez obzira na spoljašnju temperaturu i klimatske uslove koji im ne pogoduju te se ovakvim postuanjem prema životinjama znatno narušava njihova dobrobit, a radi se o zečevima. Prodaja kućnih ljubimaca može se obavljati u prodavnicama životinja koje ispunjavaju uslove za dobrobit životinja u pogledu prostora za životinje, prostorija i opreme i koje su upisane u registar objekata koji vodi Ministarstvo, u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo“ navodi Udruženje „Pit“.

Slike manjih i većih životinja koje se u kavezima na visokim ili niskim temperaturama prodaju ispred pojedinih pet šopova nisu retke u Srbiji. Ovakve slike viđane su i u Jagodini. 

 

Prethodni tekstUhapšen zbog sumnje na nezakonit lov
Sledeći tekstBez grejanja deo grada kod Pošte u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime