U okviru Policijske uprave Jagodina formirana Grupa za suzbijanje ekološkog kriminala

0

U okviru Policijske uprave Jagodina formirana je Grupa za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, potvrdio je MUP Srbije.

„Obaveštavamo Vas da je u okviru Policijske uprave u Jagodini formirana Grupa za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine. Navedena grupa u okviru svoje nadležnosti u cilju zaštite životinja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi mere i radnje na suzbijanju i otkrivanju krivičnih dela uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra iz čl. 265 i ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl. 269 Krivičnog zakonika“ navodi MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je 30. marta da je, po naređenju ministra Aleksandra Vulina, po prvi put osnovana Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, čiji će primarni zadatak biti borba protiv onih koji uništavaju i zagađuju prirodu i životnu okolinu.

Vulin je tada istakao da se rast ekološkog kriminala beleži širom sveta i da za posledicu ima uništavanje celokupne prirode, gubitak biodiverziteta i prirodnih resursa, naglasivši da je na našoj državi da učini sve da zaštiti i sačuva svoje reke, planine i prirodu.

Prema njegovim rečima, borba protiv ekološkog kriminala mora da bude uporna i beskompromisna, baš kao i borba protiv svih ostalih oblika kriminala. Svaka zloupotreba, uništavanje i narušavanje prirode i zagađivanje šire i uže okoline i našeg prostora biće sankcionisano i kažnjeno od strane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, ekološke policije, rekao je on, dodavši da od pripadnika te jedinice očekuje posebno angažovanje, požrtvovanje i efikasnost.

Foto MUP arhiva

Prethodni tekstRZS – u nije podneta inicijativa za popis kućnih ljubimaca prilikom popisa stanovništva
Sledeći tekstAko niste platili kaznu, nećete moći da pređete granicu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime