U JAGODINSKOJ BOLNICI SAMO ČETIRI RESPIRATORA

1

U Srbiji je registrovan i peti slučaj korona virusa, objavljeno je na sajtu Covid19.rs. U intervjuu koji je italijanski lekar Kristijan Sarolija dao za „Korijera dela Sera“ a koji možete pročitati OVDE između ostalog kaže da su u ovom trenutku respiratori kao zlato. Kako smo nezvanično saznali u jagodinskoj Opštoj bolnici postoje samo četiri respiratora od kojih su dva mobilna.

Na pitanje N1 sa koliko respiratora u ovom trenutku raspolaže Srbija, iz Ministarstva zdravlja odgovaraju da su popisani svi kapaciteti i da su količine više nego dovoljne. Respiratori su najznačajnija medicinska oprema za disanje.

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici dodatne mere u cilju sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

I dok je jutros Vlada Srbije donela odluku o privremenoj zabrani ulaska u našu zemlju strancima iz zemalja žarišta korona virusa, poput Italije, upravo iz ove zemlje, iz Bergama, na niški aerodrom avion je sleteo nešto posle 14 sati. Nakon kontrole 29 putnika ušlo je u Srbiju, a za 10 stranih državljana privremeno je zabranjen ulazak u Srbiju, saopštili su iz „Aerodroma Srbije“ javljaju „Južne vesti“. 

foto ilustracija

Prethodni tekstŠVAJCARSKI „REGENT“ DOLAZI U SVILAJNAC
Sledeći tekstKOD 12 LJUDI U SRBIJI POTVRĐEN KORONA VIRUS, 7 VIŠE NEGO JUČE

1 KOMENTAR

  1. Žalosno i kada imaju Respiratorne mobilne oni Pacijentu ne uključe no se Guši Očevidac sam a Novac u Džep uzimaju. Bagre pojedini u BEOGRAD i još….dosta mi o sadašnjim takvim nekada malo. Doktora i sestre bilo ali se znalo sada. Ljubav cveta umesto rad u Bolnici., A pacijenti. Pandrknu i koji ne treba. Sramota.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime