KOD 12 LJUDI U SRBIJI POTVRĐEN KORONA VIRUS, 7 VIŠE NEGO JUČE

0

Korona virus prema poslednjem izveštaju u Srbiji ima 12 ljudi, što je 7 više nego juče, a nadležni ističu da su skoro svi novooboleli povezani sa onima kod kojih je virus potvrđen juče. Četvoro zaraženih je na lečenju u Nišu, a iz Ministarstva zdravlja apeluju na ljude da kada imaju simptome ne idu u zatvorene prostore u kojima je mnogo ljudi.

Na sajtu covid19 dva puta dnevno se objavljuju informacije o tome kakva je u Srbiji situacija sa korona virusom. Tako je jutrošnji izveštaj pokazao da je kod 12 osoba potvrđeno da imaju virus. Kako RTS piše 4 pacijenta su na Infektivnoj klinici u Nišu, dva u Novom Sadu i 6 u Beogradu. Takođe kažu da jedna osoba ima tešku kliničku sliku bolesti, a da su ostali stabilno.

Nadležni upozoravaju da je od 7 novih slučajeva virusa čak 5 povezano sa dve ženske osobe kod kojih je juče potvrđeno da imaju koronu, jer su bile u direktnom kontaktu sa stranom državljankom koja je bila u Srbiji i kod koje je pri povratku takođe potvrđen virus.

Kod još dvoje pacijenata virus je potvrđen nakon što su boravili sa zaraženim osobama u Italiji i Nemačkoj.

Ponavljaju da je važno da se poštuju preporuke struke i da se ne shvataju olako njihova upozorenja, a neke od preporuka su da se redovno peru ruke i ne boravi u prostoru sa mnogo ljudi, kao i da se umesto odlaska kod lekara on prvo pozove.

Zbog širenja virusa predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić će u 11 sati imati sastanak sa institucijama koje se bore protiv korone.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime