ŠVAJCARSKI „REGENT“ DOLAZI U SVILAJNAC

0

Opština Svilajnac je u svoj već bogati investicioni portfolio dodala još jedan svetski poznati brend. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović u Bazelu je potpisao ugovor sa švajcarskom kompanijom Regent koja je najnoviji investitor u opštini Svilajnac.

“Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je Regent svetski poznata kompanija. U konkurenciji sa dosta većim gradovima pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i zbog toga sam veoma ponosan što su izabrali Svilajnac” izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović

Ova izvozno orjentisana kompanija bavi se proizvodnjom električne rasvete i sa radom u Svilajncu počinje već u aprilu.

“Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija među kojima su  Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali na kraju imali smo veliku podršku opštine Svilajnac i zato smo se odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo” izjavio je prilikom poptisivanja ugovora Jörg Steimer, operativni direktor Regent kompanije.

Kompanija Regent iznajmila je objekat od preko 1000 kvadrata, gde će započeti svoju proizvodnju dok se paralelno sa tim za ovu kompaniju gradi fabrika koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6000 kvadrata i u drugoj fazi još 6000 kvadrata. Ukupna vrednost investicije je oko 8 miliona eura.

“Radujemo se razvoju naše nove fabrike u Svilajncu. Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva i u Švajcarskoj”, rekao je generalni director Regenta Christoph Platzer.

Novi svilajnački investitor zapošljavaće u Svilajncu 130 radnika. Prilikom posete švajcarskoj kompaniji delegacija opštine Svilajnac upoznala je i radnike iz Srbije koji dugi niz godina rade za kompaniju Regent i koji su za istu rekli da je odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

 

 

Prethodni tekstLIDL UPOZORAVA – VAUČERI SU LAŽNI
Sledeći tekstU JAGODINSKOJ BOLNICI SAMO ČETIRI RESPIRATORA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime