U JAGODINI ĆE BITI OBNOVLJENE 33 KUĆE

0

U Jagodini će, u okviru programa pomoći Evropske unije područjima Srbije poplavljenim maja ove godine, biti obnovljene 33 kuće, najavila je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Jagodina, menadžer programa Danskog saveta, Verica Rečević. Prvi radovi na rekonstrukciji oštećenih kuća započeli su 30. oktobra, a u ovoj fazi realizacije programa pomoći Evropske unije, Danski savet će obnoviti 33 stambena objekta u ukupnoj vrednosti od 186.632 evra.U prvoj nedelji novembra započele su pripreme terena za početak izgradnje montažne kuće za porodicu, čiji je objekat pretrpeo maksimalnu štetu u ukupnoj vrednosti od približno 26.000 evra.

DANSKI SAVET 1
Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i menadžer programa Danskog saveta, Verica Rečević

Prema rečima Rečevićeve, rok trajanja radova na obnovi individualnih objekata je 45 dana, nakon čega će započeti i snabdevanje domaćinstava osnovnim paketima nameštaja i kućnih aparata, a planirana vrednost asistencije u vidu paketa osnovnog nameštaja i bele tehnike za oštećene stambene objekte je 74.800 evra. Zahvalivši se ovom prilikom na pomoći EU, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je podsetio da su majske poplave u Jagodini nanele ogromne štete, uprkos dobroj organizaciji lokalne samouprave i maskimalnom angažovanju svih raspoloživih resursa.On je dodao da su od prvog dana poplava ugroženi građani dobijali pomoć u hrani, odeći i obući iz donacija brojnih prijatelja Jagodine, kao i da je iz budžeta grada interventno izdvojeno kao prva pomoć 10.000.000 dinara. Gradonačelnik Jagodine je takođe podsetio da su pomoć u novcu dali i svi zvaničnici i odbornici Skupštine grada, kao i brojni privredni kolektivi i pojedinci.

“Ja želim da se zahvalim Evropskoj zajednici, a posebno Danskom savetu za izbeglice , jednoj izuzetnoj efikasnoj organizaciji koja će u naš grad uložiti preko 300.000 evra, obnoviti 33 kuće i izgraditi jednu montažćnu kuću i obezbediti dodatna sredstav za pomoć našim građanima.Želim da izrazim duboku zahvalnost u svoje lično ime, u ime lokalne samouprave i predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palme, za sve ono što će učiniti za građane Jagodine“ rekao je Stevanović.Po završetku konferencije za novinare, predstavnici Danskog saveta i gradonačelnik Jagodine, posetili su domaćinstvo u Trnavi, gde su u toku radovi na rekonstrukciji kuće.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime