TUŽILAŠTVO TRAŽI DVE GODINE ZA SINA ŽELJKA MITROVIĆA?

0

NISAM kriv. Ne priznajem krivično delo koje mi se stavlja na teret.

Ovo je u petak na početku pripremnog ročišta pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavio Aleksandar Mitrović (22), sin vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića, optužen da je 18. jula 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17). Detaljnu odbranu izneće po okončanju pripremnog ročišta, čiji je nastavak zakazan za 9. decembar, jer je odbrana tražila da se upozna sa novim predlozima, koje je u petak iznelo tužilaštvo.

Zamenik tužioca Milena Božović je prilikom uvodnog izlaganja predložila da Mitrović bude osuđen na najmanje dve godine zatvora, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

– Ne postoje okolnosti koje bi isključile krivicu i tokom postupka utvrdiće se da je izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret – kazala je Božović. – Treba imati u vidu da su posledice teške, jer je izgubljen jedan mladi život. Ali i optuženi je mlad i treba imati u vidu da je neosuđivan, da nije bio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Prema optužnici, Mitrović je 18. jula 2013. godine oko 22.45, vozeći Ustaničkom ulicom, džip BMV iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, iza raskrsnice sa Ulicom Mihajla Todorovića, na pešačkom prelazu udario Andreu. Tvrdi se da je vozio brzinom većom od 81,28 kilometara na sat, ali i da je u trenutku kad je udario devojčicu bilo zeleno svetlo za vozače. Od siline udarca, Andrea je odletela 29 metara, a Mitrović je, prema optužnici, bez zaustavljanja nastavio da vozi.

Tužilac je u petak istakla da će se utvrditi kako je mogla da se izbegne nesreća da je optuženi kočio i da je vozio dozvoljenom brzinom. Navela je i da nije sporno da je u momentu nesreće na semaforu bilo crveno svetlo za pešake, ali je dodala da se ne zna da li je Andrea zakoračila na pešački dok je još bilo upaljeno zeleno svetlo. Pored toga, Božovićeva je predložila i da se uradi novo medicinsko veštačenje, jer se, kako je kazala, veštak nije izjašnjavao o povredama koje je Andrea zadobila posle pada.

Trojica Mitrovićevih branilaca su bili složni da je sve što je u petak predloženo trebalo da se uradi tokom istrage, pre podizanja optužnice, a ne na glavnom pretresu. Naveli su da je ovakvo istupanje tužilaštva tendenciozno.

novosti.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime