TADIĆ: HISTERIČNA I PRIMITIVNA REAKCIJA POJEDINIH PREDSTAVNIKA VLASTI

0
BEOGRAD –Predsednik Socijaldemorktske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je za njega pitanje ljudskih prava na Kosovu važnije od granica i da vlast treba da bude zahvalna predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimiru Kostiću, a ne da ga brutalno napada.

„Ova histerična i primitivna reakcija pojedinih predstavnika vlasti samo je iskaz straha od preuzimanja odgovornosti za svoje odluke u vezi sa Kosovom“, rekao je Tadić za časopis „Nedeljnik“.

Bivši predsednik Srbije naveo je da Kostić kao intelektualac s vrhunskim naučnim delom iza sebe, s pravom smatra da predsednik SANU ne sme da ostane nem na izazove ovog društva.

„Po mom mišljenju, on samo konstatuje faktičko stanje, do kog je dovela ova vlast i za koje je ova vlast odgovorna. Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, uspostavlja se vladavina pravnog sistema Republike Kosovo na čitavoj teritoriji KiM i Kostićev zaključak u odnosu na takvu realnost je legitiman“, ocenio je Tadić.

Prema njegovim rečima, iako je Briselski sporazum u trenutku potpisivanja bio posledica političke nužnosti, građanima Srbije treba otvoreno reći kakve su faktičke posledice takvog sporazuma.

„Upravo o tome govori Kostić umesto predstavnika vlasti, koja bi trebalo da mu bude zahvalna, a ne da ga brutalno napada. Što se mene tiče, esencijalno pitanje srpskih nacionalnih interesa na Kosovu jeste pitanje identiteta i ljudskih prava građana srpske nacionalnosti i za mene je to pitanje važnije i od pitanja granica“, izjavio je lider SDS-a.

http://rtv.rs

foto Predrag Mitić

Prethodni tekstSTO CRTEŽA MEHRDADA RASHIDIJA NA IZLOŽBI U MNMU, A MONOGRAFIJA „CRTEŽ KAO MOLITVA“ NA SAJMU KNJIGA – HALA ČETIRI
Sledeći tekstTUŽILAŠTVO TRAŽI DVE GODINE ZA SINA ŽELJKA MITROVIĆA?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime