POČINJE PRAVA HLADNOĆA!

0

Vreme u Srbiji konačno će se poklopiti sa kalendarom, pa će nam uz decembar stići -prava zima. Tako će u celoj zemlji, počev od danas, temperatura naglo padati, biće oblačno i vetrovito, uglavnom sa kišom, a u Timočkoj krajini sa ledenom kišom i snegom. Sve to pratiće jak, olujni vetar koji će pred sobom obarati drveće i lomiti grane.

– Ceo ponedeljak i utorak duvaće olujni vetar koji će dostizati od 17 do 27 metara u sekundi ili do 100 kilometara na čas. U Beogradu će njegova jačina ići do 70 kilometara na sat. To je vetar kakav su Vrščani već imali prilike da osete u novembru, dok je, recimo, slabiji od orkanskog vetra koji smo imali u februaru – objašnjava za „Blic“ meteorolog Nedeljko Todorović.

Olujni vetar najjače će duvati u Pomoravlju, južnom Banatu i istočnoj Srbiji

– Lomiće grane, a možda obarati i starija stabla drveća. Na meti su i svi slabije pričvršćeni objekti – kaže Todorović.

Uz olujni vetar padaće i temperatura. Najniža će biti od dva do šest, a najviša od četiri do 12, a u Timočkoj krajini od minus jedan do jedan stepen. Ipak, do prvog snega još ćemo se načekati.

– U Beogradu sigurno neće biti snega u narednih 10 do 15 dana – dodaje naš sagovornik.

U Srbiji će i u utorak biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, u Timočkoj krajini sa snegom. Od srede pretežno oblačno, ponegde kratkotrajna kiša, jugoistočni vetar u slabljenju. Od četvrtka malo toplije.

Blic, Beta

Prethodni tekstNA DANAŠNJI DAN UMRO CRNJANSKI
Sledeći tekstMAJKA STUDENTKINJE NAPALA ČEDOMIRA ANTIĆA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime