SUSNEŽICA I SNEG DO KRAJA GODINE

0

RHMZ upozorava da se sutra i tokom noći ka četvrtku u nižim predelima centralne i južne Srbije očekuje stvaranje snežnog pokrivača od pet do 10 centimetara, a u višim povećanje njegove visine za preko 10 cm za 12 sati, dodajući da se zbog jakog i olujnog vetra lokalno očekuje stvaranje snežnih nanosa, naročito u planinskim predelima.

Duvaće umeren do jak vetar, koji će na istoku i u planinskim predelima povremeno biti sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura biće od minus tri do dva stepena, a najviša dnevna od nule do šest stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, hladnije i vetrovito, a moguć je i sneg. Duvaće umeren do jak vetar. Jutarnja temperatura biće oko jedan, a najviša dnevna oko četiri stepena.

U Srbiji će u četvrtak biti umereno do potpuno oblačno i hladno uz postepeno slabljenje vetra, a još ponegde u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

U petak i subotu u većini mesta ledeni dani, a od nedelje temperatura u postepenom porastu, dok se u utorak očekuje naoblačenje s kišom, koje će uz pad temperature preći u susnežicu i sneg.

U sredu će biti oblačno i hladno, mestimično sa snegom.

Zadržava za period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike, a naročito na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu reumatskih bolova, razdražlјivosti i poremećaja sna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime