SRBIJA DAJE ALBANIJI DVA MILIONA EVRA

1

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da će Srbija donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za otklanjanje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa. Kaže da je to i poruka za zajedničku budućnosti i drugačije odnose.

Ana Brnabić je novinarima u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija „Zajedno za Albaniju“, rekla da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

„Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ‘mini-šengen’ inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja“, rekla je Brnabićeva.

Komesar za proširenje Oliver Varhelji objavio je na Tviteru da je ukupno prikupljeno 1,15 milijardi evra. Istakao je da je to snažna poruka za Tiranu.

Evropska komisija se obavezala da donira Albaniji 100 miliona evra, ne računajući pojedinačne priloge država članica. Na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji „Zajedno za Albaniju“ skupljeno je 1,15 milijardi evra, objavio je komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Prethodni tekstPARAĆIN APELUJE NA MINISTARSTVO DA ODOBRI ZAPOŠLJAVANJE
Sledeći tekstNaglo startovao auto i udario policajca

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime