TOMAŠEVIĆ I RAKOČEVIĆ – LEPO JE DA JAGODINA PROMOVIŠE KOŠARKU

0

U izdanju Košarkaškog kluba Jagodina i mr Stevana Kamenkovića, iz štampe je izašla knjiga o košarci u Jagodini pod naslovom „Košarka u Jagodini – 65 lepih godina – tako je to bilo“, autora Zorana Markovića i Dejana Simića. Promocija knjige održana je u hotelu Hill u Jagodini.

-Izuzetno sam srećan i počastvovan što sam deo najlepšeg sporta na svetu i u Srbiji. Što sam deo organizacije, koja je kao jedina federacija, imala oba predstavnika na Olimpijadi i ne samo što smo otišli već smo ovoj našoj zemlji doneli dve medalje. Rećiće da je to uspeh selektora i igrača. Njima svaka čast i zahvaljujući njima doneli smo dve medalje, ali to je uspeh svih vas, jer da nije vas teško da bi imali tako sjajnu generaciju, rekao je predsednik KSS Dejan Tomašević.palma-i-kamenkovic-1

„Jako je lepo da grad promoviše sport, a u našem slučaju košarku. KSS izuzetno podržava ovakve akcije, zahvaljujem se Stevanu Kamenkoviću koji je pokrenuo i realizovao proslavu jubileja. Nadamo se da će košarka u Jagodini samo rasti. Sport je najlepša stvar na svetu i svima bih preporučio da se bave sprotom“ rekao je potpredsednik KSS Igor Rakočević.

Jubileju i promociji knjige prisustvovao je predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma.

rakocevicJagodinski košarkaš Stevan Kamenković zahvalio se svima koji su uveličali proslavu jubileja.
„Okupljanja generacije koja je 1981. godine uvela Jagodinu u Prvu B ligu su uvek emotivna i uvek se pominjalo da to treba da bude zabeleženo. Rešili smo da izvadimo spomenare sa različim sadržajem i tako smo došli do monografije. Nadam se da smo podarili lepu knjigu košarci, koja će dočarati mlađim generacijama to vreme bezbrižnosti. Želim da KK Jagodina igra prvu ligu i evroligu“ rekao je on.

Funkcioner KK Jagodina Vladimir Jovanović rekao je da je reč o knjizi „luksuzno opremljenoj koja prati nastanak i razvoj košarke u Jagodini, od montaže prvih koševa na improvizovanim terenima do današnjih dana“.

„Knjiga hronološki evidentira klubove koji su egzistiali u Jagodiji, sve takmičarske uzraste, pioniri, juniori, seniori, kako u muškim tako i u ženskim slekcijama, a najveći deo podataka se odnosi na mušku i žensku ekipu KK Jagodina“, rekao Jovanović.

On je dodao da su u knjizi „faktografski izneti mnogi događaji, rezultati, tabele, sećanja, navedane najznačajnija imena igrača, trenera, reprezentativaca, klupskih funkcionera i entuzijasta a sve je popraćeno brojnim fotografijama“.

„Autori su koristili sve štampane izvore kao i privatnu arhivu igrača i sporstkih radnika“, rekao je Jovanović.

promocija-hill

Pisanje, pripremu i štampanje knjige finansirao je privrednik iz Beograda, bivši igrač kluba Stevan Kamenković, uz malu početnu pomoć Jagodinskog sportskog saveza, istakao je Jovanović i dodao da Kamenković organizuje i promociju knjige.

Knjiga će, istakao je Jovanović, pored štampanog imati i elektronsko izdanje, „tako će biti dostupna svim ljubiteljima košarke“.

Tanjug, fotografije Foto Milan

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime