Sporazum o zajedničkom delovanju potpisali BUNT – Prava Srbija, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Nova Demokratska stranka Srbije

1
Danas je u sali Pomoravskog okruga održana konferencija za medije povodom potpisivanja sporazuma o zajedničkom političkom delovanju četiri politike partije, koje će svoje delovanje vršiti na teritoriji grada Jagodine.
Sporazum o zajedničkom delovanju potpisali su gradski odbor BUNT – Prave Srbije,  gradski odbor POKS-a, gradski odbor Srpske stranke Zavetnici i gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije.
 
„Poštovani, predstavnici medija na samom početku želim da uputim podršku lokalnim medijima koji ovih dana trpe pritisak od strane određenih političkih subjekata u našem gradu. Lokalni mediji u našem gradu svoj posao obavljaju veoma profesionalno, oni su naše komšije i građani ovog grada i zaista je nepristojno i neprihvatljivo da se u 21. veku novinari targetiraju na ovakav način. Zato puna podrška novinarima. Danas smo se okupili da saopštimo javnosti da ovde prisutne politike partije na lokalu imaju odličnu saradnju i da već određeno vreme pregovaramo, a danas smo rešili da krenemo korak napred. Danas ćemo potpisati sporazum o zajedničkom delovanju naših partija na teritoriji grada Jagodine i time već od sutra krenuti u zajedničke akcije. Ovaj sporazum i naše zajedničko delovanje u narednom periodu pretočićemo u koalicioni sporazum za lokalne izbore koji nas očekuju sledeće godine. Iskreno se nadamo da će se uskoro ovom političkom delovanju pridružiti i gradski odbor Srpskog pokreta Dveri, ali i još dve političke partije, a nakon toga nekoliko udruženja građana kao i pojedinci. U razgovoru sa ovde prisutnim kolegama nakon potpisivanja koalicionog sporazuma u planu je jedan veliki skup koji će najviti naš ulazak u kampanju za lokalne izbore, a na kom će biti predstavljen tim za Jagodinu koji će brojati 100 naših sugrađana od kojih se većina nikada nije bavila politikom, ali želi da doprinos za naš grad. Mogu slobodno reći da će  ovaj politički blok biti najjači opozicioni blok u Jagodini i da bez nas neće moći da se formira nova vlast.“ Rekao je Dušan Marković, predsednik BUNT – Prave Srbije i opozicioni odbornik u Skupštini grada Jagodine.
 
„Kroz konstruktivnu analizu došli smo do zaključka da imamo sličnih inicijativa i zajedničke teme. Radićemo na jačanju zajedništva za interes našeg grada i lokalne zajednice. Što se tiče lokalnih tema imamo itekako dobrih ideja za bolje funkcionisanje grada i to možemo ponuditi građanima da u jednoj parlamentarnoj debati i konstruktivnom razgovoru stvorimo bolje uslove za život naših građana.
Te teme su bolje vodosnabdevanje, kanalizaciona infrastruktura, investicije u puteve, obilaznice oko grada Jagodine, šetalište pored reke Belice, izgradnja biciklističkih staza kao i više parking mesta za naše sugrađane. Pomoći ćemo poljoprivrednicima i saslušati sve njihove probleme i predloge. Pomoći ćemo malim i srednjim preduzećima uz obostrani razgovor, šta je to njima potrebno za njihov razvoj, jer kroz jaku lokalnu privredu jača i naš grad. Promena vlasti na miran i demokratski način je cilj POKS-a. O nastupanju na predstojećim izborima odluke će doneti centrale stranka i glavni odbori.“ Rekao je Goran Jeličić, opozicioni odbornik u Skupštini grada Jagodine i predsednik gradskog odbora POKS-a u Jagodini.
 
„Posle višemesečnih pregovora i konsultacija gradski odbor Novog DSS-a rešio je da uzme učešće u delovanju ovog najjačeg opozicionog bloka na nivou grada. Ubeđeni smo da ćemo biti okosnica buduće velike pobede.“ Zaključila je predsednica gradskog odbora Novog DSS-a, Daliborka Jovanović.
 
,,Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici već duže vreme ima veoma dobre odnose sa BUNT – Pravom Srbijom i imala je niz zajedničkih aktivnosti. Sve potpisnike ovog sporazuma vezuje isti cilj, a to je lepša budućnost naše zajednice. Uveren sam da ćemo biti stožer okupljanja opozicije u našem gradu koja će doneti svežinu na političkoj sceni našeg grada“ rekao je potpredsednik gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici, Goran Stojanović.“
 
 
Prethodni tekstPromenjen režim rada u Narodnoj biblioteci u Jagodini
Sledeći tekstMarković: Za Jedinstvenu Srbiju Basta više nije član stranke i ministar, Basta formirao pokret Evropski put

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime