Marković: Za Jedinstvenu Srbiju Basta više nije član stranke i ministar, Basta formirao pokret Evropski put

0

Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije, saopštio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. S druge strane Basta je danas objavio da je formirao pokret Evropski put (PEP) i izlazi na sve predstojeće izbore.

„Za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije član stranke i za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije ministar u Vladi Srbije“, istakao je Marković.

On je podsetio i da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije, održanoj 10. aprila u Jagodini, jednoglasno doneta odluka o smeni Baste sa mesta potpredsednika stranke.

„Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da se svi ministri u Vladi Srbije trebaju pridružiti protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije“, naveo je Marković.

On je dodao da u svakoj državi na svetu, ako se neki ministar ne slaže sa državnom politikom koju sprovodi Vlada čije je član, taj podnosi ostavku.

Prethodni tekstSporazum o zajedničkom delovanju potpisali BUNT – Prava Srbija, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Nova Demokratska stranka Srbije
Sledeći tekstSve što treba da znate o Superbet promocijama

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime