Sindikat JP PEU Resavica najavljuje štrajk i obustavu rada

0

Sindikat JP PEU Resavica izdao je saopštenje u kome navodi da, ukoliko ne dođe da sastanka sa ministarkom rudarstva i energetike, Dubravkom Đedović Negre, što su ranije tražili ali bez odgovora, rudari će organizovati štrajkove upozorenja, a onda i obustavu rada. 

„Imajući u vidu da smo vam se obratili dopisom kojim smo tražili hitan sastanak vezano za zarade rudara i budućnost JP PEU Resavica, te da do današnjeg dana niste našli za shodno da nas udostojite odgovora, čime nastavljate politiku prethodne ministarke, prinuđeni smo da donesemo sledeću odluku – ukoliko do satanka ne dođe do 9.12. bićemo prinuđeni da organizujemo jednočasovne štrajkove upozorenja, a nakon toga i celodnevne obustave rada“ navodi sindikat JP PEU Resavica u dopisu ministarki Đedović Negre.

U maju ove godine bivša ministarka rudarstva, Zorana Mihajlović je razgovarala sa sindikatima Preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ i v.d. direktorom Sašom Spasićem o bezbednosti i zdravlju na radu, situaciji u proizvodnji, kao i budućim koracima za konsolidaciju rudnika.

Ona je rekla da je podrška države bila ključna da bi se omogućilo da Resavica funkcioniše, kao i da je Ministarstvo otvoreno za svaki razgovor i zajedničko rešavanje problema.

„Sve odluke u vezi sa konsolidacijom i modernizacijom rudnika ćemo donositi zajedno, država, poslovodstvo i sindikati. Spremni smo da podržimo sva rešenja koja su održiva i koja će rezultirati boljim uslovima za život ljudi u opštinama u kojima se nalaze rudnici u sastavu Resavice”, rekla je Mihajlović.

Sudeći prema današnjem saopštenju sindikata, planovi za konsolidaciju i modernizaciju rudnika, nisu odmakli daleko.

Foto fejsbuk Sindikat JP PEU Resavica

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime