Sindikat JP PEU Resavica – U ponedeljak od 7 sati na svim rudnicima kreće se sa jednosatnim štrajkom upozorenja

0

U ponedeljak od 7 sati na svim rudnicima kreće se sa jednosatnim štrajkom upozorenja, najavili su danas u Sindikatu rudara JP PEU Resavica.

Rudari su se dopisom obratili ministarki rudarstva i energetike, Dubravki Đedović i tražili hitan sastanak „vezano za zarade rudara i budućnost JP PEU Resavica“ na šta je Đedović odgovorila da je Ministarstvo upoznato sa „hronično teškom situacijom rudara i u narednom periodu će uložiti maksimalne napore u rešavanje ovih problema“.

Međutim, kako su rudari istakli da ukoliko do satanka ne dođe do 9.12. oni kreću prvo u jednostani štrajk, a kasnije i obustavu rada.

„U ponedeljak od 7 sati na svim rudnicima kreće se sa jednosatnim štrajkom upozorenja, a povodom našeg zahteva ka resornom Ministarstvu u vezi pregovora oko povećanja zarada zaposlenih u JP PEU Resavica. Toga dana sindikalni aktivisti će održati zborove i upoznati zaposlene o daljim koracima. Očekuje se da pregovori počnu u ponedeljak i zaposleni će blagovremeno biti obavešteni o rezultatima pregovora“ najavljuje Sindikat.

 

Foto Infocentrala ARHIVA

Prethodni tekstPalma: Prestanite više sa ucenjivanjem Srbije
Sledeći tekstProtest „Javni sektor – Za veće plate i dostojanstvo profesije“ ispred Vlade Srbije u subotu 10. decembra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime