PUBLIKA NIJE DALA DŽIBONIJU DA ZAVRŠI KONCERT

0

U hali „Čair“ u Nišu sinoć je hrvatski pop kantautor održao spektakularni koncert koji je trajao oko dva i po sata. Džiboni je izveo svoje najpoznatije pesme a na gitari ga je pratio legendarni Vlatko Stefanovski.

9
foto Branislava Cvetković/ City radio, Niš

„Najveća zvezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći. Poziv mojoj sorti ljudi“, kaže Zlatan Stipišić-Gibonni.

On je skoro punom Čairu rekao da peva o ljubavi i samo ga ona zanima.

„Čaša je do pola puna, a ne do pola prazna“ rekao je on.

Za muzičara iz Splita, poznatog po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama „Oprosti“, „Žeđam“, „Libar“ i „Tempera“, koncert 30. oktobra u „Čairu“ nije bio prvi susret sa Nišlijama. Još kao pevač splitskog hard rok sastava Osmi putnik Stipišić je nastupao u gradu na Nišavi krajem osamdesetih.

Publika je bend i Džibonija vratila na bis, posle koga je on zamolio da koncert završe, kako bi oni koji su došli iz Novog Sada, Beograda bezbedno stigli kući. Publika je jedva napustila Čair, ali popularni Džibo obećao je „ponovni susret, uskoro“.

10
foto Branislava Cvetković/ City radio, Niš

Svirali su i legendarne pesme „Kao kakao“ „Čuvam noć od budnih“ benda „Leb i sol“. Ipak, za dva i po sata Džiboni je uspeo tek deo svog bogatog opusa da izvede, mnogo toga je ostalo neotpevano.

Gibonni

Zlatan Stipišic Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzickom tradicijom – njegov otac Ljubo Stipišić bio je poznati kompozitor – počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i priključuje se nemačkoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzičar je sarađivao s legendarnom nemačkom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons. Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno medu mladima u Hrvatskoj. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu „Cesarica“ za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišić 2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.

foto Branislava Cvetković/ City radio, Niš

 

Prethodni tekstNA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U PARAĆINU TRAŽE SE MAŠINSKI I RUDARSKI INŽENJERI, TEHNOLOZI, KOMERCIJALISTI
Sledeći tekstLONČAR: GAMA NOŽ POČINJE DA RADI U PONEDELJAK

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime