LONČAR: GAMA NOŽ POČINJE DA RADI U PONEDELJAK

0

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će država ulaganjem u kadrove, odobravanjem specijalizacija i uz nabavku nove opreme učiniti sve da Srbija više ne bude u vrhu po broju umrlih od zloćudnih tumora moždanice, mozga i kičmene moždine. Lončar je podsetio da je za četiri miliona evra kupljen gama nož, koji počinje da radi u ponedeljak.

gama nozPodatak od 7,7 odsto smrtnih ishoda na 100.000 stanovnika iz 2010. godine je svedena na 7,3 odsto pre dve godine, rekao je Lončar na prvom skupu Udruženja neurohirurga Srbije i izrazio uverenje da će i ovakvi skupovi, uz korišćenje najsavremenijih metoda lečenja, uticati da se stopa smrtnosti u narednim godinama značajno smanji.

Lončar je podsetio da je za četiri miliona evra kupljen gama nož, koji počinje da radi u ponedeljak, i koji pruža šansu ne samo građanima Srbije već i građanima iz zemalja u okruženju da se na najsavremeniji način leče.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će neurohirurzi, u svojim naporima koji doprinose izgradnji društva, uvek imati njegovu podršku, kao što je ima i čitava akademska zajednica.

On je naveo da udruženje pred sobom ima dva zadatka da – nastavi „sabornu misiju“ i izvan granica zemlje, ali i da, misleći na svoje pacijente, unapredi svoju medicinsku disciplinu ne zaostajući za vremenom i svetom.

Predsednik im je poželeo puno uspeha, naročito mladim nerohirurzima, koji su danas predstavili svoje naučne radove, a najbolji među njima će biti nagrađen učešćem na međunardonom skupu neurohirurga u Atini.

„Briga za podmladak, motivacija i stručno usavršavanje najmlađih kolega najlepši je, ako ne i jedini pravi, odgovor na pitanje:kakvu budućnost ima srpska neurohirurgija“, rekao je Nikolić.

Lončar i Nikolić dobili su plakete počasnih članova Udruženja neurohirurga.

N1

Prethodni tekstPUBLIKA NIJE DALA DŽIBONIJU DA ZAVRŠI KONCERT
Sledeći tekstDNEVNA BEAUTY RUTINA ZA SAMOPOUZDANJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime