DNEVNA BEAUTY RUTINA ZA SAMOPOUZDANJE

0

Može li dnevna beauty rutina i gledanje u ogledalo uticati na to kako se žena oseća u ljubavnoj vezi? Na ovo pitanje odgovorilo je ispitivanje u kojem su žene dobile zadatak da sedam dana, svaki dan obavljaju određeni ritual. Nakon isteka potrebnog vremena promjene su bile fantastične..

AMERIČKI Univerzitet Fordham je odlučio istražiti može li jedna određena, jednostavna dnevna rutina uticati na zadovoljstvo žene samom sobom i svojom ljubavnom vezom. Ispitivanje je počelo tako što su parovi odgovarali na pitanja čime su najzadovoljniji u vezi i šta predstavlja njihovu najveću nesigurnost.

Žene su davale prilično oskudne odgovore. Većina njih je priznala da im nedostaje samopouzdanja. Ispitanice su, zatim, dobile zadatak da sedam dana rade ritual, koji sledi u nastavku, za koji su trebale naći mirno, privatno mesto..

1. Pogledajte se u ogledalo
2. Nanesite miris ili parfemisani losion
3. Našminkajte oči
4. Uživajte u mint bomboni ili komadiću čokolade
5. Nanesite karmin ili sjaj za usne
6. Udahnite duboko i polako
7. Pogledajte se u ogledalo
8. Nasmešite se

Žene su dobile i uputstvo da ritual pokušaju raditi svaki dan u drugo vreme, te da promene redosled radnji. Nakon što je sedmica prošla ponovo su bile ispitane. Međutim, ovoga puta se iz njihovih odgovora moglo jasno zaključiti da su sada puno samopouzdanije i otvorenije za ljubav.

Zadatak u kojem su morale dati malo ljubavi godio je njihovom samopouzdanju, a s time je i njihovu vezu učinilo čvršćom.

Na kraju testa 97% žena je osetilo pozitivnu promenu u sebi, a 85% njih je primetilo pozitivnu reakciju drugih na njihovu promenu. Eksperiment je, takođe, zaključio da je 71% žena imalo veću želju za romansom, 69% ih je bilo otvorenije prema ideji da pronađu ljubav, 77% ih se osećalo društvenijima, dok je 74% njih imalo veću želju za flertom.

zenskimagazin.com

Prethodni tekstLONČAR: GAMA NOŽ POČINJE DA RADI U PONEDELJAK
Sledeći tekstIZMEĐU SV LUKE I HALLOWEEN – A

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime