Kako da organizujete nezaboravno letnje venčanje na +40 stepeni

0

Organizacija svake proslave je veoma odgovoran i zahtevan zadatak, bilo da se radi o vašem ili tuđem slavlju. Treba misliti na sve korake od samog početka pa do kraja, na mnogo detalja i pojedinosti koje su jednako važne kako bi događaj protekao besprekorno i prema tačnom planu. Sve postaje teže ako se u organizaciju umeša viša sila, odnosno vremenske nepogode, bilo da se radi o kiši, snegu, oluji ili ekstremno visokim temperaturama. U ovom tekstu biće reči upravo o tome kako da organizujete nezaboravno letnje venčanje. To je doba godine kada možete da očekujete prijatnu temperaturu, ali veća je verovatnoća da će priroda malo preterati i da će vam doneti ozbiljnu vrućinu i skalu koja premašuje 40℃.

Dakle, hajde da vidimo šta sve možete da učinite u ovom slučaju i kako da vaše venčanje ostane upamćeno po dobrom provodu i veselim zvanicama umesto po nesnosnoj vrućini i znojenju. 

Izbor prave lokacije za letnje venčanje

Najvažnija stavka za uspešno letnje venčanje je pronalaženje adekvatne lokacije. Veoma je važno da mesto gde organizujete proslavu ima dovoljno hlada i da prostor bude najkvalitetnije klimatizovan. Idealna opcija je restoran sa velikom baštom, ili još bolje – plaža koja ima uređeni deo sa nadstrešnicom ili čak luksuzni šatori sa ventilacijom. Ako se odlučite za otvoreni prostor, obavezno obezbedite suncobrane ili tende kako bi gosti mogli da se sklone od sunca.

Venčanje na otvorenom može biti prelepo na posebnoj lokaciji i sa jedinstvenom dekoracijom. 

Prilagodite vremenski raspored

Izbegavajte organizaciju svadbene ceremonije u najtoplijem delu dana, između 11:00 i 16:00 sati. Najbolje je planirati venčanje za rane jutarnje sate ili kasno popodne kada temperature počinju da opadaju. Večernja venčanja ne samo da su prijatnija zbog nižih temperatura, već pružaju i romantičnu atmosferu sa zalaskom sunca i osvetljenjem svećama ili lampionima.

 Osveženje za goste

Obezbedite dovoljno osveženja za goste tokom celog dana. Postavite stolove sa hladnim napicima poput limunade, ledenog čaja ili vode sa različitim ukusima. Razmislite o posluženju ledenog deserta kao što je sladoled, sorbet ili voćne salate. Takođe, možete organizovati koktel bar sa laganim letnjim pićima kako bi gosti uživali dok se hlade. Možete da iznajmite i ledomat iz koga će gosti po potrebi uzimati led za svoje napitke. 

 Odgovarajuća garderoba

Kada se uverite da će na dan vašeg venčanja toplotni talas vladati nebom, podsetite goste da se obuku udobno i lagano, u skladu sa visokim temperaturama. I vi sami birajte lagane materijale poput lana, pamuka ili svile za venčanicu i odela. Nema veze što ćete svoju odeću za venčanje birati mnogo ranije. Ako je venčanje u letnjim danima, svakako vam ne može biti hladno, pa čak i da su temperature malo niže. Možete čak da razmislite o kraćim modelima letnjih haljina ili ležernijim stilovima odela kako bi se svi osećali prijatno. 

Hladna dekoracija

Koristite boje i dekoracije koje evociraju osećaj svežine i hladnoće. Svetle, pastelne boje, cvetni aranžmani sa puno zelenila i vodenih elemenata, kao što su fontane ili bazeni, mogu pomoći u stvaranju prijatne atmosfere. Hladne boje poput plave i zelene takođe mogu doprineti osećaju svežine. Obavezno koristite najsvežije cveće, a možete i čitavu dekoraciju učiniti posebnom tako što ćete dodati i sezonsko voće. 

Zaštita od sunca i vrućine

Pružite gostima zaštitu od sunca. Pored suncobrana, razmislite o deljenju šešira, naočara za sunce i kremi za sunčanje. Ove male pažnje mogu učiniti veliko razliku u komforu vaših gostiju i omogućiti im da se opuste i uživaju bez brige o sunčevim zracima. Pripremite i male ventilatore ili lepeze koje gosti mogu koristiti tokom ceremonije.

Zabava i program

Organizujte aktivnosti koje će goste zabavljati, ali u isto vreme i rashlađivati. Postavite bazen ili fontane u kojima se gosti mogu osvežiti. Možete da iznajmite mini-prskalice i da ih postavite u jedan deo bašte gde će osvežavati goste. Muzika za svadbe fantastično zvuči na otvorenom, a posebno kada su gosti potpuno opušteni i razdragani u toplim letnjim noćima. Noćne aktivnosti, poput vatrometa ili plesne zabave pod vedrim nebom, mogu dodati poseban šarm vašem venčanju. 

Planiranje hrane

Visoke temperature mogu biti izuzetno izazovne kada je u pitanju odabir hrane na proslavama, a posebno njeno održavanje. Prilagodite meni letnjim uslovima. Birajte lagana jela, sveže salate, hladne supe i morske plodove. Izbegavajte tešku hranu koja može dodatno opteretiti goste na visokim temperaturama. Takođe, osigurajte da hrana bude adekvatno skladištena i poslužena kako bi se izbegli problemi sa kvarenjem i razvojem bakterija usled vrućine.

Priprema za hitne situacije

Uvek imajte plan za hitne slučajeve. Obavezno obezbedite lekove za dehidrataciju, prvu pomoć i rezervne ventilatore ili rashladne uređaje. Takođe, napravite plan kako možete da pomognete nekom gostu ukoliko mu pozli od vrućine. Naravno, razmišljajte pozitivno i pretostavite da se to neće desiti, ali za svaku slučaj razmotrite neke opcije, da budete spremni ukoliko do nemilog događaja dođe. 

Proslava venčanja u najtoplijim danima leta može da se pretvori u najbolji provod, uz pažljivo planiranje i pripremu. Zato zabeležite sve naše savete, prepustite se organizaciji i budite sigurni da ćete sebi i gostima prirediti nezaboravan letnji dan. 

Foto pexels.com

Prethodni tekstDačić: Teroristički akt u Beogradu
Sledeći tekstUhapšen doktor Doma zdravlja u Jagodini zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime