NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA U PARAĆINU TRAŽE SE MAŠINSKI I RUDARSKI INŽENJERI, TEHNOLOZI, KOMERCIJALISTI

0

Na Sajmu zapošljavanja u Paraćinu koji traje još danas, Filijala nacionalne službe zapošljavanja istakla je 25 poslodavca, koji su prijavili potrebu za 85 radnika, a najtraženiji su mašinski i rudarski inženjeri, tehnolozi, komercijalisti. . .

Najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanje je u oblasti saobraćaja, građevinarstva, prerade mesa i mleka, trgovine, ugostiteljstva i osigiguranja, izjavila je večeras Tanjugu savetnik za zapošljavanje u filijali Smiljana Krstić.

„Najveće interesovanje poslodavaca je za zanimanjima mašinski i rudarski  inženjer, tehnolog, komercijalista, vozači teretnih kaminona i autobusa, automehaničari, rukovalaoci građevinskim mašinama, mesari, prodavaci i konobri“, rekla je Krstić.

Ona je napomenula da će poslodavcima biti na raspolaganju i „bespltana profesionalna selekcija prilikom izbora kandidata i mogućnost korišćenja finasijskih olakšica pri zapošljavanju“.

Sajam zapošljavanja se održava u okviru 17. Sajma privrede u Paraćinu, koji je otvoren danas i traje do 31.oktobra.

U gradu Jagodini i pet opština Pomoravskog okruga, na evidenciji Filijale NSZ je 28.062  nezaposlenih, u Jagodini 10.564, Paraćinu 8.360, Chupriji 3.613, Svilajncu 1.889, Despotovcu 1902 i  Rekovcu 1.734 radnika.

Među nezaposlenima je 1.432 sa završenim fakultetom.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime