Grujičić: Direktorku klinike „Laza Lazarević” može da smeni samo Vlada Srbije

1

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je ona predložila da se smeni Ivana Stašević Karličić sadašnja direktorka klinike Laza Lazarević, ali da samo Vlada Srbije može da donese takvu odluku, piše Politika

Ministarka je podsetila da je činjenica da su 23 lekara napustila kliniku Laza Lazarević, a nakon što je Ministarstvo zdravlja analiziralo sve, upućen je predlog da se smeni sadašnja direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

„Pošto smo sve izanalizirali u ministarstvu, ja sam kao resorni ministar predložila da se ona smeni. Međutim ne mogu ja da je smenim pošto je to tercijana ustanova nju smenjuje Vlada Srbije. Kada će to biti, da li će biti, ne znam. Predložila sam da se promeni i Upravni odbor, jer skoro svim upravnim odborima je prošao mandat. Govorim o više zdravstvenih ustanova”, rekla je Grujičićeva na TV Pink prenosi Tanjug.

Direktori mnogih zdravstvenih ustanova su godinama u statusu vršilaca dužnosti, ističe ministarka, i naglašava da je to bila velika primedba i Revizorne komisije, te da bi to uskoro moralo da se reši.

„To ćemo morati da menjamo, raspisivaćemo konkurse, tamo gde su se pokazali kao dobri rukovodioci ostaće, a ove dalje ćemo možda i menjati. Nije loše da čovek bude v.d. šest meseci da se vidi da li on može nešto da uradi za taj period”, rekla je Grujičićeva.

Prethodni tekstVučević: Nije doneta odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka
Sledeći tekstSindikat JP PEU Resavica najavljuje štrajk i obustavu rada

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime